Ексклюзиви
неділя, 29 жовтня 2023 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми готові" - Повітряні сили про ймовірність нових атак РФ

"Ми готові" - Повітряні сили про ймовірність нових атак РФ
Росія готується до нових атак на Україну. Фото: скріншот

Росія готується до нових масованих обстрілів України.

Водночас українські військові готові до ймовірних атак ворога, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми не те, що готуємося - ми готові. Тому що 24/7 - це звична робота Повітряних сил протягом всієї цієї війни. Тут без варіантів, мусимо очікувати у будь-який момент будь-якої загрози, будь-яку повітряну ціль", - сказав він.

Ігнат не виключає, що росіяни можуть готуватися до нових масованих атак. Він нагадав, що після чисельних дронових та ракетних атак на Київ ворог взяв паузу. Ймовірно, для того, щоб накопичити ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розкрили важливі подробиці щодо ситуації на півдні країни

"Були паузи у них, бо боєприпаси й ракети не безкінечні. Тому вони прекрасно розуміють і завдають таких поодиноких ударів. Вчора "Іскандери", сьогодні Х-59", - додав він.

Українські військові та керівництво країни не виключають, що росіяни можуть знову масовано атакувати Україну дронами-камікадзе та ракетами. Ціллю росіян може стати енергетика країни. Водночас аналітики та експерти сподіваються, що цієї зими окупанти не зможуть залишити українців без світла.

У ніч проти 29 жовтня російські окупанти атакували Україну п'ятьма ударними БпЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Усі ударні БпЛА противника знищено силами та засобами Повітряних сил у межах Миколаївської, Запорізької та Хмельницької областей. Бойову роботу виконали тактична авіація та зенітні ракетні війська.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готові" - Повітряні сили про ймовірність нових атак РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути