пʼятниця, 01 червня 2012 08:58

Щоб Брейвіку було не нудно сидіти, для нього наймуть спеціальних "співкамерників"

Щоб Брейвіку було не нудно сидіти, для нього наймуть спеціальних "співкамерників"
Довго тримати злочинця в одиночній камері місцеві закони забороняють. Фото: newsbalt.ru

Норвезька влада прийняла рішення найняти спеціальних людей, з якими Андерс Брейвік буде коротати час у в'язниці в тому випадку, якщо його посадять, повідомляє Dagbladet. За даними видання, таке рішення було прийнято через особливості справи Брейвіка. Влада побоюється, що він може спробувати взяти в заручники своїх співкамерників, щоб спробувати вибратися на свободу.

Оскільки життям інших ув'язнених влада ризикувати не хоче, а довго тримати злочинця в одиночній камері місцеві закони забороняють, було прийнято рішення найняти людей, які будуть щодня грати з Брейвіком в шахи і флорбол, а також просто вести розмови. Частина цих функцій буде покладено на охоронців в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брейвік здивований, що він ще досі живий

У скільки це обійдеться місцевому бюджету, влада поки не підрахувала, однак повідомила, що цей випадок - не унікальний. Раніше спеціальних людей наймали для спілкування з іншими небезпечними злочинцями, що знаходяться в "нестабільному ментальному стані".У разі визнання осудним Брейвіку загрожує в'язниця строком до 21 року. Якщо ж суд визнає терориста душевнохворим, його можуть відправити на довічне лікування в психіатричну клініку. Сам Брейвік раніше виступав за перший варіант.

22 липня 2011 Брейвік підірвав бомбу в центрі Осло, після чого відправився в молодіжний літній табір, де став вбивати всіх підряд з автомата. Жертвами терориста в цілому стали 77 осіб.

Мотивуючи свої дії, злочинець заявив, що прагнув привернути увагу Норвегії та Європи до проблеми ісламізації регіону. На його думку, бажаного ефекту він міг досягти тільки за допомогою масового вбивства.

 

Зараз ви читаєте новину «Щоб Брейвіку було не нудно сидіти, для нього наймуть спеціальних "співкамерників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути