Ексклюзиви
субота, 01 липня 2017 18:10

Чорні нотаріуси у столиці перепродали 31 квартиру

Чорні нотаріуси у столиці перепродали 31 квартиру
У Києві затримали групу злочинців із 12 людей, які відібрали та перепродали 31 квартиру. Фото - Short.media

У Києві затримали групу злочинців із 12 людей, які відібрали та перепродали 31 квартиру. Більшість із затриманих раніше мали проблеми із законом за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, шахрайство, підробку документів і навіть умисне вбивство.

Діяла група із 2015 року. До неї входили нотаріуси та люди, які чітко розподіляли між собою ролі. Про це повідомив очільник столичної поліції Андрій Крищенко.

"Шахраї підробляли документи, у тому числі з ними у змові були деякі нотаріуси, і шляхом ланцюжка перепродажів помешкань отримували кошти. Таким чином вони фактично викрали 31 квартиру. При цьому господарі помешкань часто не знали про це, аж поки не виявляли, що у їхніх квартирах уже проживають інші люди. Усі зловмисники встановлені, вісьмом уже повідомлено про підозру у скоєнні шахрайства та підробки документів, чотирьох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - розповів Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Даси три тисячі доларів, і тебе пальцем ніхто не зачепить"

Під час обшуків у фігурантів вилучили гроші, підроблені посвідчення працівника правоохоронного органу, ключі від 14-ти квартир, правовстановлюючі документи на квартири, мобільні телефони, радіостанції та автомобіль.

"Ця група має чіткі ознаки організованості: сюди входили нотаріуси та люди, які чітко розприділяли між собою ролі. Тому в ході слідства будуть встановлювати інші епізоди їх злочинної діяльності", - зазначив Андрій Крищенко.

Розслідування кримінальних проваджень проводить слідче управління поліції Києва при процесуальному керівництві прокуратури міста Києва.

У Києві "чорний нотаріус" за одну ніч вкрав 52 квартири. За лічені хвилини сім'ї залишилися без домівок.

Зараз ви читаєте новину «Чорні нотаріуси у столиці перепродали 31 квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути