Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 14:46

Чоловік за борги потрапив у рабство

Чоловік за борги потрапив у рабство
Чоловік кілька місяців провів у трудовому рабстві за борги. Фото — Навколо світу

На Тернопільщині затримали чоловіка, який тримав у трудовому рабстві свого знайомого.

Затриманий родом із Закарпаття. Знайомого взяв у рабство за борги. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Тернопільській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дві доби не кормили. За прохання їжі – били" - із рабства звільнили сотню людей

"Причиною непорозумінь між двома закарпатцями виявилися фінансові питання. Свого часу один із них позичив іншому велику суму грошей. Проте повернення боргу не дочекався й запропонував позичальнику відпрацювати дану суму в нього на господарстві в Рівненській області. Останній погодився і впродовж кількох місяців працював на свого земляка. Згодом боржник заявив, що припиняє роботу. Оскільки вважає, борг відробив сповна. З цим не погодився "роботодавець" і закрив закарпатця спочатку у власному погребі, де періодично його бив. А згодом, зв'язавши йому руки та ноги пластиковими хомутами, посадив у Mercedes Vito та привіз на Кременеччину, в будинок свого знайомого", - розповів начальник Кременецького слідчого відділу Максим Щур.

"Ув'язненого" незнайомого чоловіка помітили сусіди. Вони й викликали поліцію. Потерпілого доправили в травматологічне відділення лікарні. У нього - рвана рана на лобі, забої м'яких тканин обличчя, рук, грудної клітки та перелом пальця на руці.

Підозрюваний у скоєному зізнався, але давати будь-які пояснення відмовляється. Вирішують питання про оголошення йому підозри й обрання міри запобіжного засобу.

42-річного Івана Чернегу з міста Балта на Одещині разом із матір'ю 65-річною Тамарою Іванівною 13 років тримали у трудовому рабстві подружжя ромів - 56-річний Іван і Валентина Долоки, 48 років. Змушували доглядати свиней, виконувати хатню роботу.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік за борги потрапив у рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути