четвер, 17 листопада 2022 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Чого хоче Пригожин ‒ в ISW назвали мету "кухаря Путіна"

Чого хоче Пригожин ‒ в ISW назвали мету "кухаря Путіна"
Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, на думку аналітиків, має свою мету у війні проти України. Фото: ukrinform.ua

Наближений до російського президента Володимира Путіна олігарх, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин утверджуватиметься в РФ як центральна фігура серед прихильників війни проти України.

При цьому він має власні політичні цілі. Хоче створити "консервативний рух", який згодом може перетворитися на партію. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, Пригожин, якого називають "кухарем Путіна", розгорнув інформаційну кампанію постійної "антиелітарної риторики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії Кадирова й Пригожина створили для придушення повстань у РФ – ГУР

"Він має намір одночасно використовувати кампанію проти еліти в соціальних мережах, щоб представити себе як популістську фігуру, водночас заслуживши прихильність президента Росії Володимира Путіна, залякуючи еліти, які можуть вважатися недостатньо лояльними до диктатора", ‒ йдеться у повідомленні.

Пригожин також намагається створити паралельні військові структури для посилення свого впливу в провоєнному середовищі. Він спершу почав їхнє формування для придушення можливих заколотів у РФ, а потім скористався потребою Кремля в більш боєздатних силах для війни проти України.

Аналітики ISW вважають, що "армія Пригожина" служить насамперед його особистим політичним цілям, а вже потім військовим зусиллям Росії в Україні.

"Засновник ПВК "Вагнер" продовжить зусилля зі створення паралельних військових структур і сформує антиелітарну кампанію, щоб закріпити себе як центральну фігуру провоєнного політичного руху в Росії", ‒ наголошують в ISW.

Приватна військова компанія "Вагнер", якою керує олігарх і соратник російського диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин, і надалі формує військові структури в прикордонних областях Російської Федерації.

Російську еліту налякали заклики засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина про повернення до "сталінських репресій". Заможні росіяни побоюються арештів та "чисток", пише Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Чого хоче Пригожин ‒ в ISW назвали мету "кухаря Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути