вівторок, 20 вересня 2011 17:17

Чиновник-убивця може уникнути відповідальності за смертельне ДТП

63-річний директор ДП "Зал офіційних делегацій Державного управління справами Президента України" (аеропорт "Бориспіль") Володимир Опанасенко, який вчинив наприкінці липня ДТП зі смертельним наслідком на Столичному шосе в Києві, може уникнути кримінальної відповідальності, повідомляє ord-ua.com.

Як повідомило джерело в ГУМВС України в м.Київ, яке проводить розслідування резонансного ДТП, справа, що готується до передачі до суду, поки не містить висновок медичної експертизи на алкоголь в крові чиновника. Також відсутні свідчення численних свідків, які заявляють, що в момент аварії Опанасенко перебував у стані алкогольного сп'яніння. "У протоколі, вшитому в справу значиться "огляд на стан сп'яніння НЕ проводився через відсутність ознак сп'яніння", відзначило джерело.

Нагадаємо, 28 липня 2011 водій автомобіля Lexus RX 300 Володимир Опанасенко, рухаючись по Столичному шосе в Києві врізався в їхав попереду автомобіль Daewoo Lanos, який при зіткненні відкинуло на припарковані неподалік BMW X6 і Mazda 3. Після зіткнення з Daewoo водій Lexus, перетинаючи зустрічну смугу руху, хотів сховатися в лісі, але автомобіль врізався в дерево. Водія затримали місцеві жителі, і знайшли у нього посвідчення держчиновника, яке передали співробітникам міліції.

В результаті ДТП водій і троє пасажирів автомобіля Daewoo отримали тілесні ушкодження, один з них 42 річний уродженець м.Миронівка (Київська обл.) Загинув на місці події.

За словами очевидців, незабаром після події до місця аварії під'їхала чорна Toyota Camry з номерами Адміністрації Президента. Як з'ясувалося пізніше, даний автомобіль числиться на Залі Офіційних Делегацій, а за кермом знаходився особистий водій Опанасенка, який безуспішно намагався наздогнати свого директора.

Як повідомляють Українські новини, посилаючись на слова свідків, винуватець ДТП перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Проте на даний момент офіційні органи, результати експертизи крові Володимира Опанасенка не оприлюднили. Разом з тим відзначимо, що на наступний день після трагічного ДТП, керівник Головного управління справами (ДУС) Андрій Кравець повідомив, що вважає "майже неймовірним" можливість вживання Опанасенком алкоголю, оскільки той "багато років страждає на цукровий діабет".

Зазначимо, що винуватець іншого резонансного ДТП Андрій Полтавець, який збив насмерть 6 людей, у тому числі двох дітей, на трамвайній зупинці в Харкові також намагався довести, що причиною аварії стало різке погіршення його здоров'я. Однак експертиза встановила, що Полтавець перевищив швидкість і був нетверезий, і саме це, а не а втрата свідомості через цукрового діабету привели до аварії. У травні 2008 року Апеляційний суд Харківської області засудив Полтавця до десяти років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник-убивця може уникнути відповідальності за смертельне ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути