середа, 23 листопада 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Цинізму немає меж" – окупанти виганяють маріупольців з квартир і селять своїх

У Маріуполі окупаційна влада продовжує заміщувати українське населення на російське.

Через нестачу житла так звана "адміністрації" через свої комунальні служби почала звертатися до маріупольців щодо оренди житла росіянам. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram 23 листопада.

"Замість займатися переселенням людей з руїн – займаються комфортом цивільних окупантів. На сьогодні в місті вже близько 30 тисяч цивільних окупантів та очікується їхнє збільшення до 50 тисяч до кінця року – майже половина від маріупольців у місті", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів, скільки міст і сіл ще перебувають під російською окупацією

Також, за інформацією Андрющенка, окупанти повідомляють мешканцям через керуючих будинками або кварталами, що починають примусово відмикати "безсхозні" квартир для розселення військових.

"Безхозні" – ті що належать людям в евакуації. Фактично – державне мародерство Росії на марші. Але, ситуація погіршується тим, що планують викидати з таких квартир маріупольців, які там мешкають за дозволом власників. Тому, що це "державна власність ДНР", а ордеру немає. Цьому цинізму колаборантів та окупантів немає меж", – підсумував радник мера.

Автор: t.me/andriyshTime
  Окупанти в Маріуполі починають примусове відмикання "безсхозних" квартир для розселення військових
Окупанти в Маріуполі починають примусове відмикання "безсхозних" квартир для розселення військових

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі ватажок терористів ДНР Денис Пушилін наказав провести нову хвилю зачисток для придушення громадського невдоволення.

Причиною стала колективна скарга, що надійшла на ім'я депутата російської Держдуми Дмитра Сабліна, якого вважають "куратором" міста. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Суть проблеми в тому, що гауляйтери Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла в якості компенсації за втрачене так, що отримати його маріуполі не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «"Цинізму немає меж" – окупанти виганяють маріупольців з квартир і селять своїх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути