неділя, 20 листопада 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі готують нові зачистки ‒ пояснили причини

У Маріуполі готують нові зачистки ‒ пояснили причини
Ватажок терористів ДНР Денис Пушилін наказав провести нову хвилю зачисток у Маріуполі. Фото: lb.ua

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі ватажок терористів ДНР Денис Пушилін наказав провести нову хвилю зачисток для придушення громадського невдоволення.

Причиною стала колективна скарга, що надійшла на ім'я депутата російської Держдуми Дмитра Сабліна, якого вважають "куратором" міста. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Суть проблеми в тому, що гауляйтери Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла в якості компенсації за втрачене так, що отримати його маріупольцям неможливо.

"Тож нарешті маріупольці поставили вірне запитання ‒ для кого будуються всі нові будинки, якщо у маріупольців немає шансу отримати житло. Збір підписів організувала власниця одного з телеграм-каналів маріупольчанка Світлана Доценко. Звернення швидко набуло великого резонансу", ‒ пише Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі "шаленими темпами" зносять будинки, де живуть люди – Андрющенко

У результаті в Маріуполі Пушилін провів нараду з цивільними окупантами, а потім ‒ із "силовим блоком". За даними Андрющенка, гауляйтер наказав "придушити це неподобство", маючи на увазі скаргу та її підписантів.

"Тому, вже зараз "МГБ" займається пошуком авторів та підписантів, аби через підвал та тортури пояснити, що не можна ставити такі запитання та скаржитись. Лише казати "дякую" та кланятись до землі", ‒ зазначив Андрющенко.

Він додає, що нині в Маріуполі перебуває майже 30 тис. цивільних окупантів ‒ громадян Росії. І це без військових. А з весни планується переїзд до Маріуполя родин чоловіків, які зараз оселились в місті. Якщо окупація затягнеться, що вже на кінець 2023 року загальна кількість заселених у Маріуполь росіян може становити близько 100 тисяч.

"Це найкраща відповідь на питання ‒ кому будують нові будинки і чому маріупольці, виселені зі знесених будинків, залишаються без надії на житло", ‒ додав Андрющенко.

Росія продовжує нарощування військового контингенту в Маріуполі та Маріупольському районі. Щодня щонайменше 30 вантажівок з поки живою силою транзитом через місто рухається на Донецький напрямок. Здебільшого, це "новомобілізовані" росіяни.

У Маріуполі окупанти хочуть знести повністю майже всю стару частину Лівобережного району, що наближена до Азовсталі. Масштаб їхніх планів важко оцінити. Навіть по кількості будинків. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі готують нові зачистки ‒ пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути