середа, 13 січня 2021 13:25

"Цілителям", які вбили, закопали й пограбували подружжя, змінили вироки

"Цілителям", які вбили, закопали й пограбували подружжя, змінили вироки
У червні 2017-го знайшли вбитими зниклих 27-річних Ольгу та Віталія Зубенків із Києва. Тіла виявили на території колишньої свиноферми за півкілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині. Фото: val.ua

У резонансній справі про подвійне вбивство "знахарями" на Чернігівщині подружжя 27-річних Ольги та Віталія Зубенків із Києва ухвалено новий вирок.

Обвинувачені Ігор Гордієнко та Ніна Попівка отримали довічне та 15 років відповідно. Обом - з конфіскацією майна. Таке рішення 13 січня ухвалив Чернігівський апеляційний суд.

14 січня торік Деснянський районний суд Чернігова виніс вирок, згідно з яким Ігорю Гордієнку присудили 15 років позбавлення волі, Ніні Попівці – 11, обом – із конфіскацією майна. Крім того, вони мусили виплатити потерпілим по 1 млн грн моральної шкоди, а також сплатити всі судові витрати. Прокуратура вирок оскаржила, повідомив перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звіряче вбивство подружжя з Києва: стали відомі мотиви

"Суд не повною мірою врахував безжальне та холоднокровне вбивство людей, які їм довірилися та сподівалися на допомогу у вирішенні особистих проблем. Вчиняючи цей злочин, корисливі бажання вони протиставили життю людини", - каже Бєліков.

Вирок набув чинності.

Зниклих 27-річних Ольгу та Віталія Зубенків із Києва знайшли вбитими 21 червня 2017-го. Тіла виявили на території колишньої свиноферми за пів кілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині. До того подружжя тиждень не виходило на зв'язок. На Чернігівщину Зубенки поїхали до Ніни Попівки та Ігоря Гордієнка. Обидва називали себе цілителями. Гордієнко винаймав у Попівки житло, там приймав людей. За версією слідства, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Гордієнка підозрювали у вбивстві з корисливих мотивів, жінку - у пособництві. Обоє визнали провину, просили пробачення в рідних подружжя і розповіли подробиці злочину.

Зараз ви читаєте новину «"Цілителям", які вбили, закопали й пограбували подружжя, змінили вироки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути