неділя, 21 червня 2020 05:30

Закопали на занедбаній фермі: зникле подружжя знайшли вбитим

Закопали на занедбаній фермі: зникле подружжя знайшли вбитим
Три роки тому 21 червня знайшли вбитими зниклих 27-річних Ольгу та Віталія Зубенків із Києва. Тіла виявили на території колишньої свиноферми за півкілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині. Фото: val.ua

Три роки тому 21 червня знайшли вбитими зниклих 27-річних Ольгу та Віталія Зубенків із Києва. Тіла виявили на території колишньої свиноферми за півкілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині. До того подружжя тиждень не виходило на зв'язок.

На Чернігівщину Зубенки поїхали до Ніни Попівки та Ігоря Гордієнка. Обидва називали себе цілителями. Гордієнко винаймав у Попівки житло, там приймав людей. За версією слідства, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Гордієнка підозрюють у вбивстві з корисливих мотивів, жінку - у пособництві. Обоє визнали свою провину, просили пробачення у рідних подружжя і розповіли подробиці злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклих під Києвом чоловіка і жінку знайшли закопаними в лісі

"Вони приїхали близько 12-ої години дня. Я над ними попрацював одразу, над Зубенком, а потім над Олею. Потім ми сходили на кладовище. А потім ввечері таке сталося, від 11 до 12-ї ночі. Заздалегідь ніхто цього злочину не планував. Це фінансова сторона була. Оля розказувала, що вони збирають на квартиру. Коли вони передостанній раз приїжджали – Ніна підговорила вбити, щоб пограбувати", - розповів під час допиту 45-річний Ігор Гордієнко.

Ніна Попівка казала, що вона не підмовляла Гордієнка на вбивство, але знала, що він хоче пограбувати Зубенків. Про злочин чоловік їй сказав після скоєння.

"Йому треба були гроші на хату, ніде жити. І йому треба була Оля, як жінка. Гордієнко сам все задумав. Казав, знає, що йому робити, аби я не заважала. Я здогадувалася, але нічого не казала, боялася", - розповіла 47-річна Попівка.

Під час відтворення злочину Ігор Гордієнко показував, як убивав і де закопував тіла Зубенків. Він привів Віталія у поле, на перехрестя. Той став на коліна і нахилив голову — нібито для ритуалу. Тоді знахар двічі ударив його металевим прутом по голові й шиї. Тіло відтягнув у чагарник. Кілька разів штрикнув у груди шилом і кинув до ями, яку викопав заздалегідь. Потім псевдоцілитель повернувся за Ольгою. Вона сиділа на стільці у літній кухні, там чоловік проводив обряди. Двічі вдарив її по голові кулаком, потім переніс на ліжко, де заколов шилом. Тіло відніс до ями до Віталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерізана артерія і каміння на ногах: зниклу 11-річну дівчинку знайшли у вигрібній ямі

Ольга родом із Рівного, Віталій — із селища Городок Радомишльського району на Житомирщині. У столиці мешкали 5 років. Про їхню поїздку до мага рідні не знали. До останнього сподівалися, що вони живі.

14 січня цього року Деснянський районний суд Чернігова виніс вирок, згідно якому Ігорю Гордієнку присудили 15 років позбавлення волі, Ніні Попівці – 11, обом – із конфіскацією майна. Крім цього, вони повинні виплатити потерпілим по мільйону гривень моральної шкоди, а також сплатити всі судові витрати.

Ольга та Віталій Зубенки одружилися 2014-го. Жили у столиці в орендованій квартирі. Ольга працювала флористом, Віталій — пекарем. Дітей не мали. Їздили до Ігоря Гордієнка, який називав себе цілителем. Маг запевнив – їх зурочили. Людей він приймав у Шаповалівці Борзнянського району на Чернігівщині. 15 червня 2017-го молоде подружжя зникло, майже за тиждень їхні тіла знайшли. Пару ще й обікрали, взявши ключі, поїхали до їхньої київської квартири.

Зараз ви читаєте новину «Закопали на занедбаній фермі: зникле подружжя знайшли вбитим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути