Ексклюзиви
субота, 06 серпня 2022 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Цілили з Бєлгорода: окупанти знову обстріляли Харків з областю

Цілили з Бєлгорода: окупанти знову обстріляли Харків з областю
Російські загарбники знову завдали ракетних ударів по Харкову з областю. Фото: ілюстративне, t.me/prokuratura_kharkiv

Російські загарбники знову завдали ракетних ударів по Харкову з областю. Випускали ракети з російського Бєлгорода. Під прицілом була цивільна інфраструктура.

Близько 1:00 6 серпня ворог вдарив по Слобідському району Харкова. Горіла покрівля одноповерхової нежитлової будівлі. Також зафіксували "прильоти" на території об'єкту інфраструктури в Індустріальному районі, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у ранковому зведенні.

"За кілька хвилин окупанти вдарили ракетою по населеному пункту Харківського району. У прилеглих нежитлових приміщеннях, біля яких упав снаряд, вибило вікна. Жертв і постраждалих немає. За даними військових, кілька ракет "не захотіли" покидати рідний Бєлгород і підірвалися на території РФ", – зазначив він.

У суботу на Харківщину не долетіло багато "подарунків" від росіян. Це завдяки вправній роботі Збройних сил України, наголосив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники почали інтенсивніше обстрілювати громаду Миколаївщини – Кім

По області протягом доби росіяни завдавали багаторазових ударів по Золочівській громаді. Є пошкодження приватних домоволодінь і господарчих споруд.

Також окупанти протягом доби обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський райони.

"За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби по області зазнали поранень від обстрілів та госпіталізовані двоє людей: 41-річний чоловік та жінка 37 років в Ізюмському районі. Їхній стан – середній. Бої на Харківщині тривають: загарбники продовжують вести розвідку та намагаються атакувати позиції наших захисників", – додав керівник області.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ. Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході. Про це свідчить карта бойових дій Deepstatemap станом на 5 серпня.

За даними карти, на сході України продовжуються активні бої. Зокрема, у Харківській області російська армія намагається повернутися до покинутих раніше позицій. Але ЗСУ відкидають атаки ворога.

Найбільш напружена ситуація зараз на Донбасі. Там окупанти активно обстрілюють на лише позиції українських військових, а й цивільні об'єкти. Противник б'є з артилерії, авіації та іншого важкого озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Цілили з Бєлгорода: окупанти знову обстріляли Харків з областю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути