Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 08:50

Черніговом розгулював п'яний з гранатою

Черніговом розгулював п'яний з гранатою

У Чернігові затримано чоловіка, який у нетверезому стані ходив містом з гранатою часів Другої світової війни.

До чергової частини міського відділу внутрішніх справ надійшло повідомлення, що в поліклініку зайшов пацієнт з предметом, схожим на ручну гранату, і намагався спровокувати конфлікт, але після розмови з лікарем заспокоївся. Походивши коридорами, озброєний відвідувач вийшов на вулицю і попрямував до найближчого супермаркету.

На місце події негайно були направлені співробітники спецпідрозділу "Беркут". Бійці помітили чоловіка у дворі будинку поруч із супермаркетом. На вимогу зупинитися він пообіцяв кинути гранату під ноги працівникам правоохоронних органів. Тоді один з них відвернув увагу, а другий підскочив до зловмисника і затиснув його руку з гранатою у своїй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин прийшов на розбірки в лікарню з кулеметом

Відібравши гранату, міліціонер побачив, що на ній чека була на місці, а притискного важеля вже не було. "Беркутівець" відкинув гранату, однак вибуху не сталося. Тоді бійці накрили гранату шоломом і стали чекати вибухотехніків, адже осколки гранати Ф-1 здатні вбити на відстані 200 м.

Експерти-вибухотехніки констатували, що гранату Ф-1 підривати потрібно на місці, тому що вона вкрай нестабільна і може здетонувати у будь-який момент. Прийнявши всі запобіжні заходи, вибухотехніки спеціальним маніпулятором перемістили її в попередньо викопану яму і знешкодили.

Затриманим виявився 60-річний житель Чернігова. Проти п'яного "терориста" порушено кримінальну справу за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Зараз ви читаєте новину «Черніговом розгулював п'яний з гранатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути