четвер, 22 березня 2012 11:06

Черкаська влада ніяк не може домовитись із хворими гемодіалізного центру

Черкаська влада ніяк не може домовитись із хворими гемодіалізного центру

Конфлікт між Черкаською обласною радою та хворими гемодіалізного центру "Фрезеніус" триває. Попри кілька раундів переговорів сторони не дійшли компромісу. Напередодні хворі вимагали зустрічі з губернатором Тулубом. Для цього навіть перекривали міст через Дніпро. З ними погодився зустрітися голова облради Валерій Черняк.

"Ми такі ж жителі області, як і ті, хто лікується в обласній лікарні. Однак тих людей держава фінансує, а нас не хоче. Черняк сказав, що шукатимуть кошти по районах. Я в це не вірю, – розказала Галина Опалінська. – Райони самі сидять й чекають грошей з обласного центру".

У 2010 році в Черкасах відкрили гемодіалізний центр "Фрезеніус". Там лікують хворих з нирковою недостатністю. Гроші на будівництво та обладнання виділила Німеччина. Обласна влада зобов'язалася фінансувати лікування черкаських хворих. Однак в 2010 році змінилося керівництво області. Сергій Тулуб узяв курс на відкриття бюджетних гемодіалізних центрів в районних та обласних лікарнях. У 2011 році німці лікували своїх пацієнтів за власні кошти. Витратили 16 мільйонів гривень. У 2012 році сказали, що зачиняються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворі на півгодини перекрили міст через Дніпро

"Я знаю чому влада хоче зберегти бюджетні гемодіалізні центри, – розказала Опалінська. – "Фрезеніус" готовий прозвітувати про кожну потрачену бюджетну копійку. А обласна лікарня цього зробити не може. Там зручно відмивати бюджетні гроші. Тому владі є що втрачати. Якщо вони погодяться знову фінансувати "Фрезеніус", то постане логічне запитання: а нащо ви повідкривали свої допотопні гемодіалізні центри, де процвітає хабарництво?".

Чергова зустріч пацієнтів "Фрізеніусу" та керівництва області відбудеться сьогодні. Якщо сторони не дійдуть згоди, хворі погрожують поставити розкладачки просто під вікнами облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська влада ніяк не може домовитись із хворими гемодіалізного центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути