середа, 10 жовтня 2012 16:34

Через релігійні погляди батьків ледь не загинула новонароджена дівчинка

Через релігійні погляди батьків ледь не загинула новонароджена дівчинка
Дитину встигли відкачати. Фото: 3rm.info

Кілька днів тому 34-річна жінка з Вінницького району вдома народила недоношене немовля. Батьки не повезли дівчинку на медичне обстеження через свої релігійні погляди.

"Коли прибув на виклик, лікарі намагалися вмовити батьків, щоб дозволили зробити дитині масаж серця. Обличчя немовляти посиніло. Лікар сказав, що дитину негайно треба підключати до апарату штучного дихання. Батько запевняв, якщо Богові угодно, щоб дитина жила, то вона обов'язково буде жити без втручання лікарів, а тим більше електронних апаратів", — згадує старший дільничний інспектор вінницького райвідділу Павло Максименко.

Батька переконали, якщо дитину не оглянуть і вона помре, то Бог його покарає. Тоді він дозволив обстежити доньку. Лікарі відразу зробили масаж серця і завезли до лікарні. Дитина важила 900 грам. Кажуть, якби дівчинку вчасно не показали медикам, вона могла б померти за чотири години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку заморили голодом шестимісячну дівчинку

Батьки немовляти мають ще двох дітей – 8-річну доньку та 12-річного сина. За ними дивиться дідусь та бабуся. Оформили на себе опікунство над ними. У 11-років хлопчик, який ніколи не вчився у школі, вперше сів за парту.

"Ця сім'я веде усамітнений кочовий спосіб життя. Харчуються вони лише тим, що можливо здобути у природі. Вони не визнають телефонів, телевізорів, комп'ютерів, ліків, транспорту. Родина залишала свій будинок у селі і мешкала в наметах подалі від людей. На це їх спонукала релігія. 38-річний голова сімейства розтлумачив собі Біблію, і змусив свою родину жити за такими правилами", — повідомляє Ірина Добровольська з СЗГ УМВС області.

Зараз ви читаєте новину «Через релігійні погляди батьків ледь не загинула новонароджена дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути