середа, 25 січня 2012 10:58

Через пожежу на Одещині родина втратила 4-х дітей

24 січня у селі Райки, Великомихайлівського району на Одещині загорівся будинок Вікторії Ніжинської та Олександра Мітітєла. У пожежі загинуло четверо дітей-дошкільнят. Того ранку батьків удома не було.

Село Райки має 100 мешканців, підпорядковується Новоборисівській сільській раді. Новоборисівка – за 6 кілометрів.

"Батько поїхав у райцентр. Ми з ним в райдержадміністрації бачилися. – розказала сільська голова Новоборисівки Людмила Швидка. - Він у селі займався господарством, землею. Дуже радів того ранку, що якраз вирішив всі питання з паперами на землю".

Вікторія Ніжинська живе з чоловіком цивільним шлюбом, не працює. Уранці вийшла поратися по господарству.

В кімнаті було четверо дітей – однорічний Олександр, 3-річна Оля, 4-річна Катерина та 5-річний Дмитро. Будинок загорівся о пів на десяту ранку.

"У будинку саме ремонт йшов, – розказала Людмила Швидка. – Кругом все було оббито вагонкою, пластикові вікна. Вагонка швидко загорілася, а через пластикові вікна дим не міг вийти. Жінка не побачила відразу, що горить. Дітки не згоріли, а задихнулися. У великій кімнаті була така температура, що в сусідніх кімнатах поплавилася вагонка".

Пожежу в будинку, Вікторія помітила за півгодини. Вбігла в кімнату, намагалася винести двох найменших хлопчиків, але задихнулася сама.

"Райки дуже маленьке село, хати знаходяться одна від одної далеко, – пояснила сільський голова. – А ще був туман. Сусіди не зразу помітили, що в Мітітєлів щось горить".

"Зайти не можна було в хату, такий чад був. – каже Олена, мешканка села. – Приїхали пожежники й "швидка". Діток вже мертвими виносили надвір, накривали покривалами. Думали, що мати теж не жива. Але намацали пульс".

Жінку доставили в районну лікарню. Зараз Вікторія в стані середньої важкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині згоріли дві дитини, поки їх батьки десь пиячили

Вигорів з середини весь будинок. Майже нічого не лишилося, – розказала Людмила Швидка. - Чоловік аж почорнів од горя. Четверо діток вкласти в могилу в один день".

У Вікторії лишилося дві старші доньки від першого шлюбу – 14-річна Анжела і 11-річна Крістіна. Вони були у школі в Новоборисівці. У сільській раді та селі кажуть, що родина порядна, спиртним не зловживали, займалися сільським господарством, завжди дбали про діток.

"З Одеси приїздила лабораторія, аби установити від чого загорівся будинок", – додала Людмила Швидка.

У селі кажуть, що за попередніми висновками – над плитою висіла білизна. Ганчірка упала у вогонь, від того й почалася пожежа.

Зараз ви читаєте новину «Через пожежу на Одещині родина втратила 4-х дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути