четвер, 07 лютого 2013 11:32

Через помилку контрабандистів у бельгійські продуктові магазини потрапили банани з кокаїном

Через помилку контрабандистів у бельгійські продуктові магазини потрапили банани з кокаїном
Фото: podrobnosti.ua

Шість бельгійських продуктових магазинів отримали у ящиках з латиноамериканськими бананами вантаж кокаїну. Однак небезпечну знахідку вдалося вилучити до її надходження у продаж.

Винуватцями курйозного "сортування" стали контрабандисти наркомафії, які постачають у Європу кокаїн. Через їхні помилки наркотики і надійшли у магазини бельгійської торгової мережі Colruyt, головний офіс якої знаходиться у Брен-ле-Шато. Упаковки з кокаїном, що лежали в коробках між зв'язками бананів, були виявлені у понеділок у шести магазинах, розташованих у різних куточках країни - від Фландрії до Валлонії. Всього поліція конфіскувала 66 кілограмів кокаїну вартістю 3,2 мільйона євро, причому 36 кілограмів "зілля" надійшли у супермаркет у місті Вавр-Сент-Катрін.

Доставку колумбійських бананів з порту Антверпена робила транспортна компанія, що базується на півночі країни. Поліція перевіряє, чи не замішаний до наркотрафіку хтось з її співробітників.

На думку правоохоронців, причиною курйозного інциденту став ймовірний збій у системі трафіку кокаїну. У підсумку ящики з "наркотичними бананами" потрапили не в руки свого одержувача - місцевих кримінальних організацій, а були доставлені на вказану у накладних фіктивну адресу, тобто у магазини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві піймали грузина, який перевозив наркотики у шлунку

"Це вже третя за рахунком знахідка такого роду, - говорить один з працівників супермаркету мережі Colruyt. - Зазвичай коробки з бананами доставляються у центральну установу, звідки потім безпосередньо розподіляються у пункти продажу. Це пояснює, чому наркотики були знайдені в шести магазинах".

У жовтні 2012 року поліція виявила вісім тонн кокаїну у контейнері з бананами, вивантаженому у порту Антверпена. Це була рекордна для бельгійської поліції партія кокаїну вартістю 500 мільйонів євро. Вона також була однією з найбільших партій кокаїну, конфіскованих у Європі. Вантаж доставило судно, що прибуло з Еквадору, і його отримувачем була нідерландська компанія Zoetermeer.

За даними опублікованої напередодні останньої доповіді Європолу про європейський ринок наркотиків, морські порти Бельгії залишаються головними "воротами" у Західну Європу для кокаїну і марихуани.

Зараз ви читаєте новину «Через помилку контрабандистів у бельгійські продуктові магазини потрапили банани з кокаїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути