пʼятниця, 24 червня 2011 12:45

Через погоду у Львові зашкалює кількість викликів "швидкої"

Через погоду у Львові зашкалює кількість викликів "швидкої"

30-річний львів'янин Остап Яськів у четвер по обіді уперше в житті втратив свідомість. Чоловік працює у бюро перекладів в центрі міста. В його кабінеті – багато комп'ютерів. Чоловіку стало погано, він вийшов на вулицю, аби подихати свіжим повітрям. За 7 хв пройшов до пам'ятника Королю Данилу, присів на лавку.

"Мені стало ще більше слабо, якось млосно, - пригадує Остап. - До горла піднялася нудота. Далі пам'ятаю лише, як мене відливають водою із пляшки незнайомі люди. Виявилося, я втратив свідомість і сповз із лавки на плитку. Це зі мною уперше в житті. Випадково поруч проходив знайомий. Через 10 хвилин він мене уже відвіз на станцію швидкої допомоги. Там порадили лягти і відпочивати, випити гарячого чаю. Тиск був нормальний – 130 на 90".

У львівських клінках кажуть, за останніх два тижні у них рекордна кількість виїздів швидких на подібні виклики. Через перепади тиску в атмосфері побільшало звернень. Погода у місті міняється кілька разів у день: дощ-сонце-гроза, температура скаче від 16 до 26 градусів протягом дня. У середу в львівському аквапарку від сердечного приступу помер 60-річний чоловік.

"У нас зараз дуже напружена робота, - розповіла заступник головного лікаря станції швидкої Лілія Сирота. - За добу у нас 390-400 викликів на подібні випадки. Це дуже багато. До того ж звертаються не лише старші люди, але й тридцятирічні. Від нестабільної червневої погоди самопочуття погіршилося не лише у людей із хворим серцем, але й у абсолютно здорових. Якщо учора було +30, а сьогодні +17, то ніякий організм не зможе так швидко переадаптуватися. До цього додаються ще львівська висока вологість повітря, стреси від соціально-економічних умов".

На найближчі чотири вихідні у місті прогнозують зливи, дощі та пониження температури. Доїзд "швидкої" у місті ускладнюється масовими ремонтами вулиць. Карети змушені об'їжджати корки, тому прибувають із запізненнями.

Схожа ситуація також у Івано-Франківську. До трьох кабінетів у дитячій поліклініці №4 на вул. Молодіжній у п'ятницю зранку стоїть велика черга.

На першому поверсі на лавочці під стіною сидить Ірина Іванців. Тримає на колінах стомленого 2-річного сина Івася, витирає йому піт з чола. Поряд сидить Світлана Наврочинська, 47 років, із 5-річною онукою. Вони сусіди по будинку.

"Івасик другий день погано спить, скиглить. Не знаю, чому. Кашлю нема, горло чисте, не шмаркає. А сьогодні вночі плакав, не хотів спати", – розказала Ірина.

"Мені теж погано усі ці дні, - розповіла Світлана Наврочинська. - Мабуть, цими днями сильні магнітні бурі. Пес другу ніч у шафу з одягом ховається".

Завідувач поліклініки Катерина Щелупанова, 60 років, пояснює черги у поліклініці тим, що батьки оформляють дітлахів у дитсадки й школи. Тому приводять на медкомісію.

"Багато дітей мають вітрянку, алергію, ОРЗ, пневмонію. Але таке буває щорік. Нинішнього літа загострилася вітрянка. Таке повторюється кожні 4-5 років. Нічого особливого", - додала Катерина Щелупанова.

Зараз ви читаєте новину «Через погоду у Львові зашкалює кількість викликів "швидкої"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути