вівторок, 04 червня 2013 18:40

Через підтоплення у Австрії на дорогах провалюється асфальт
9

Фото: Фото: Reuters

Розлив Дунаю в Баварії призвів до найбільшої за 500 років повені, повідомляє "Німецька хвиля". Рівень води в місті Пассау, де в Дунай впадають притоки Інн і Ильц, вже перевищив позначку в 13 метрів, яка до цих пір вважалася рекордною, що була зафіксована в 1501 році! Велика частина Пассау опинилася на цьому тижні під водою. Повсюдно відключена електроенергія. Місцеві жителі в основному евакуйовані. Ті, хто залишився, можуть пересуватися лише на човнах. У район стихійного лиха направлені майже дві тисячі військовослужбовців.

Як повідомлялося раніше, від повені страждають також Австрія та Чехія. Вчора влада цих країн надали уточнені дані про жертви. У Чехії загинули семеро людей, в Австрії - двоє, і три людини як і раніше вважаються зниклими безвісти, в Німеччині залишається невідомою доля восьми осіб. Евакуйовано в цілому не менше 20 тисяч жителів.

Чеська влада була змушена відкрити шлюзи на півдні республіки, оскільки система гребель на Влтаві могла не витримати натиску води. У результаті величезні маси води кинулися до Праги. Жителів столиці Чехії попередив про збільшену небезпеки особисто прем'єр-міністр Петро Нечас. Також через підтоплення у Австрії на дорогах провалюється асфальт

Введено надзвичайний стан і в ряді міст Німеччини. Довелося евакуювати близько семи тисяч жителів Лейпцига. Їх розмістили в спеціальних притулках, збудованих для подібних випадків. Канцлер Ангела Меркель учора вирушила до місця, постраждалі від повені.

Тим часом Євросоюз заявив про готовність надати допомогу постраждалим країнам. Є побоювання, що повінь може поширитися також на Угорщину та Словаччину. Там армійські частини терміново зводять додаткові загородження.

Зараз ви читаєте новину «Через підтоплення у Австрії на дорогах провалюється асфальт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути