вівторок, 11 жовтня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Через контрнаступ ЗСУ ворог уже змінює свої рубежі на Херсонщині

Через контрнаступ ЗСУ ворог уже змінює свої рубежі на Херсонщині
Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ на Херсонщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ на Херсонщині.

Вони відтіснили російських окупантів на позиції, які ворог облаштовував раніше. Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Те, що відбувається на суходолі, це розвиток ситуації під контролем Сил оборони. Ми продовжуємо звільняти території і відтісняти ворога. Зокрема на Херсонщині, там, де він вже змінює свої рубежі оборони на глибші, на ті, що облаштовували раніше. І всі сім місяців вони там намагалися укріпитися за допомогою залізобетонних конструкцій", – сказала вона.

Також Гуменюк закликала не вірити російській пропаганді. Останнім часом ворог просуває інформацію, що на Херсонщині наступ ЗСУ завершився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка пояснила, чи змінить хід війни новий командувач армії РФ в Україні

"Триває наш вогневий контроль, який суттєво впливає на спроможності ворога продовжувати бойові дії. Це нищення боєзапасу й осередків техніки. У ворога дедалі менше шансів підтягувати резерви", – наголосила вона.

За словами керівниці пресцентру, ті укріплення, які окупанти робили впродовж останнього часу, розраховані рівно настільки, щоб встигнути втекти. Пояснила, що ворог не розраховував на наступ українських військ.

"Але те, що вони вивозять сім'ї та "манатки", свідчить про те, що залишатися вони не будуть. У них вже є розуміння того, що треба рятувати себе насамперед. Про це говорять і полонені", – сказала Гуменюк.

У Росії лунають звинувачення в бік спецслужб і міністерства оборони Російської Федерації. Це може підірвати режим російського диктатора Володимира Путіна, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Сприйняття війни і українських можливостей також змінюється. Росіяни переживають різке пробудження. Російські джерела визнали, що український контрнаступ на півдні становить значну загрозу для сил РФ.

Кремль оголосив, що генерал армії Сергій Суровікін узяв на себе все командування. Російська провоєнна націоналістична спільнота зустріла цю заяву з ірраціональним ентузіазмом і покладається на те, що відомої "жорсткості" Суровікіна буде достатньо, щоб змінити траєкторію війни.

Зараз ви читаєте новину «Через контрнаступ ЗСУ ворог уже змінює свої рубежі на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути