вівторок, 11 жовтня 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка пояснила, чи змінить хід війни новий командувач армії РФ в Україні

Британська розвідка пояснила, чи змінить хід війни новий командувач армії РФ в Україні
У міністерстві оборони Росії призначили нового головного командувача російської армії – генерала Сергія Суровікіна. Фото: "РИА-Новости"

У міністерстві оборони Росії призначили нового головного командувача російської армії – генерала Сергія Суровікіна.

Раніше він командував Повітряно-космічними силами Росії, а після повномасштабного вторгнення – південним угрупованням військ в "спецоперації" в Україні. Розвідка Великої Британії оцінила призначення нового командувача Суровікіна, про що написала в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник глави МВС пояснив, чому Путін не зніме з посади Шойгу

У звіті міністерства оборони Великої Британії йдеться про те, що протягом більшої частини "операції" РФ, ймовірно, не вистачало одного уповноваженого польового командира. Генерал Олександр Дворніков, можливо, займав цю посаду з квітня по серпень 2022 року. Однак незрозуміло, чи зміг він ефективно контролювати часто розрізнені та конкуруючі угруповання сил.

"Призначення Суровікіна, ймовірно, відображає зусилля російського співтовариства національної безпеки покращити проведення операції. Проте йому, ймовірно, доведеться змагатися з дедалі більш фракційним російським МО, яке має недостатні ресурси для досягнення політичних цілей, поставлених перед Україною", – йдеться в дописі.

У Росії лунають звинувачення в бік спецслужб і міністерства оборони Російської Федерації. Це може підірвати режим російського диктатора Володимира Путіна, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Сприйняття війни і українських можливостей також змінюється. Росіяни переживають різке пробудження. Російські джерела визнали, що український контрнаступ на півдні становить значну загрозу для сил РФ.

Кремль оголосив, що генерал армії Сергій Суровікін узяв на себе все командування. Російська провоєнна націоналістична спільнота зустріла цю заяву з ірраціональним ентузіазмом і покладається на те, що відомої "жорсткості" Суровікіна буде достатньо, аби змінити траєкторію війни.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка пояснила, чи змінить хід війни новий командувач армії РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути