середа, 18 січня 2012 13:22

Через байдужість комунальників в Ужгороді горіла багатоповерхівка

Через байдужість комунальників в Ужгороді горіла багатоповерхівка

Вчора близько десятої години вечора до ужгородських рятувальників зателефонували з вулиці Заньковецької. Люди повідомили, що зайнялася багатоповерхівка. На місце негайно виїхали рятувальники.

"Коли прибули на Заньковецьку, 4, у під'їзді іскрило, стріляло. Так горить електропроводка, - розповіла Наталія Батир із обласного управління МНС. – Пожежу згасили за кілька хвилин".

Від займання ніхто не постраждав. Однак, за останні кілька місяців цей під'їзд горить вже утретє. Жильці скаржаться, що в них аварійна електропроводка, але керівництво ЖРЕРу вирішувати проблему не поспішає.

"Влітку в будинку монтували електропроводку, - каже мешканець багатоповерхівки Олександр Попович. – Стіни в будинку старі, тому проводку у зовнішніх рукавах проклали дуже погано і ненадійно. Дюбелі, якими закріплені рукави, випадають зі старої штукатурки. До того ж, прокладення силової проводки у зовнішніх рукавах заборонене. Це пожежонебезпечно. Саме під час робіт із прокладення проводки і сталося перше займання у шостому під'їзді. Енергонагляд заборонив підключати вже прокладену там нову проводку "до усунення причин". Проводку не підключили згідно з приписом. Хоча за документами вона підключена. Мешканці кілька разів зверталися з проханням довести до розуму роботи. Але, оскільки за документами усе підключено, то нам так і відповіли, що робити нічого не будуть. Вдруге проводка загорілася у грудні, втретє – зараз. Живемо як на пороховій діжці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці масштабної пожежі в центрі Одеси знайшли елементи вибухівки

Начальник ЖРЕРу №1, який обслуговує цей будинок, Андрій Дідун стверджує, що причина займання не в поганій проводці, а в тому, що в будинку хтось краде електроенергію.

"Між другим і третім поверхами хтось незаконно підключився до електромережі. Зараз ми шукаємо крадія електрики. Саме це і є причиною коротких замкнень у тамтешній мережі. До того ж, проводка не витримує тих навантажень, які створюють мешканці будинку. Адже зараз, у зимовий період, люди використовують дуже багато електроенергії, вмикають каміни, калорифери. Це також одна з причин загоряння".

Зараз ви читаєте новину «Через байдужість комунальників в Ужгороді горіла багатоповерхівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути