четвер, 03 травня 2012 15:48

Через аварію вантажного поїзда пасажири не можуть добратися до Львова

Через аварію вантажного поїзда пасажири не можуть добратися до Львова
Після аварії мусять поремонтувати рейки. Фото: ua.for-ua.com

Через аварію вантажного потяга, яка сталася сьогодні вночі у Пустомитівському районі на Львівщині затримано рух усіх поїздів, які прямують зі та до станції "Львів". Рух деяких поїздів змінено — вони не доїжджають до кінцевої станції "Львів", зупиняються перед місцем аварії. На станціях Стрий, Красне, які за 50-70 кілометрів від Львова, велике скупчення пасажирів — маршрутки та автобуси до Львова переповнені.

На залізничному перегоні Борщовичі-Підбірці зійшли з рейок 10 вагонів вантажного потягу через несправність ходової частини 29 вагону, 7 перекинулися. Три цистерни з соляркою загорілося. Пожежу гасили до 3.00 близько сотні рятувальників. З шостої ранку увесь рух залізничного транспорту на залізничному перегоні Борщовичі — Підбірці закрили. На місці аварії працює три крани, які прибирають порожні цистерни.

"Їду додому з Вінниці до Львова поїздом Київ-Трускавець. Узяв квиток за 20 гривень, — розповідає телефоном львівський студент Ігор Пилип, - Виїхав у середу о 23.22, у Львові мав бути у шостій ранку. Біля Тернополя о 3.30 поїзд зупинився, стояв годину. Потім почав їхати дуже повільно — і то давай кружляти якимись шляхами. Провідник сказав, що то якась аварія на залізниці біля Львова, і поїзди стоять. В 10 ранку до Ходорова прибули — об'їхали Львів якимись невідомими маршрутами. У вікні бачив як на всіх коліях стоять різні поїзди — міжнародні, українські. Провідник знову передав, що нас довезуть до Стрия за годину - другу, а там самостійно до Львова будемо добиратися. У мене захист диплому вже сьогодні почався. Сумніваюся, що встигну. Подзвонив викладачу, а той — "нічого не знаю про аварію, вліплю неявку".

"Брала сьогодні вранці в Дубно квитки до Львова на потяг "Червона Калина", який з Рівного їде — каже телефоном львів'янка Олена Дячок, - В касі нам одразу сказали: поїзд їде тільки до станції Красне, через аварію до Львова не можна добратися. Виходу не було — з Дубно автобуси рідко ходять і дорогі. На станції Красне з електрички вийшло півтисячі людей — майже всі студенти. На сесію, пари, роботу спішать. Усі ринулися на автовокзал. Напакували маршрутку на Львів за хвилину. Всі інші залишилися чекати наступну - вони раз в годину їздять".

"Рух залізничного транспорту відновлять, коли поремонтують деформовану колію та приберуть цистерни та вагони — каже прес-секретар Львівської залізниці Лілія Криницька, - Ми відмінили усі вантажні потяги, а пасажирські об'їжджатимуть місце аварії через Тернопіль та Стоянів. Це передбачає значні затримки у розкладі. Усіх пасажирів касири та працівники станції попереджають про це, та перепрошують за незручності. В ніч аварії провідники не могли пояснити затримку потягів через те, що не були самі проінформовані про аварію".

Зараз ви читаєте новину «Через аварію вантажного поїзда пасажири не можуть добратися до Львова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути