пʼятниця, 15 січня 2010 14:25

Які дорожні знаки ви запровадили б?

 

Державтоінспекція пропонує Кабміну змінити Правила дорожнього руху й оновити дорожні знаки. Уряд має розглянути відповідну постанову до березня. Якщо пропозиції затвердять, то обмежать швидкість, зменшать кількість місць для зупинок і заборонять керувати автомобілем після прийняття ліків, які впливають на реакцію. Також - додадуть розмітку перед "лежачими поліцейськими", а знак "Стоп" писатимуть лише латиницею. Ми запитали, які дорожні знаки хочуть запровадити українці.


"Запровадив би знак "Водій, обережно, люди можуть дати в голову!" Щоб обережніше їздили"

Григорій ГАВРИЛОВ, 31 рік, підприємець, Львів

"Я додав би знак "Обережно засада - даїшник із "візиром" - щоб водії знали, де вони стоять. А ще було б добре, аби номерний знак на машинах показував стаж водія. Наприклад, одиниця - стаж водіння понад 10 років, двійка - більш як п"ять, трійка - більше року. Ще  змінив би дизайн знаку пішохідного переходу через траси: зробив би його таким, ніби скелет переходить дорогу. Тоді й пішоходи були б обережнішими, і водіїв таке зображення лякало б. Ще на залізничних переїздах зробив би шипи перед шлагбаумом аби дорога фізично блокувалася, коли їде потяг".

Олександр ВАРЧЕНКО, 27 років, програміст, Київ

"На дорогах бракує позитиву. Тому додала б жартівливих знаків - може, у вигляді біґ-бордів, типу: посигнальте, якщо ви закохані; включіть дальнє світло, якщо у вас немає грошей; включіть аварійку, якщо не виспалися".

Наталя ОСАДЧА, 26 років, домогосподарка, Київ


"Перед пішохідними переходами, на яких часто трапляються ДТП через водіїв, встановлював би знаки "Пішохід завжди правий". А графічно це виглядало б так: чоловічок тягне на мотузці машинку".

Сергій ПАВЛОВ, 36 років, редактор відділу технічних перекладів у конструкторському бюро, Севастополь



"Я додала б великі знаки у вигляді "пісяючого хлопчика" - причому через кожні 10 кілометрів. А то їдеш і шукаєш, де б сходити в туалет. Часто доводиться бігти в ліс. Знак WC погано видно, і він якийсь нудний".

Ольга ШЕВЧЕНКО, 25 років, оператор колл-центру, Дніпропетровськ


"На небезпечних ділянках дороги встановив би знак "Обережно дурні на дорогах". Треба, щоб так було і написано, бо наші водії тільки різкі вислови розуміють. Ще встановив би повітряну "зебру". Вдень вона звичайна, а ближче до сутінків висвічується зверху над проїжджою частиною: пішоходи на переході будуть освітлюватися. Люди зазвичай упевнені: якщо бачать автомобіль, то і з автомобіля їх теж видно. Але в сутінках і вночі з авто чоловік на дорозі практично непомітний".

Андрій МАЙГУТЯК, 29 років, фотограф, Івано-Франківськ

"Треба через кожний кілометр додавати знак "ями на дорогах" і обов"язково зазначати їх глибину, щоб водій знав на що розраховувати. Біля шкіл, лікарень через кожні 100 метрів повісив би знак "штучна нерівність", щоб не ганяли хоча б у таких місцях".

Дмитро МІКЛОШ, 21рік, місто Хуст Закарпатської обл.

Зараз ви читаєте новину «Які дорожні знаки ви запровадили б?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути