пʼятниця, 20 січня 2023 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це вирішальний момент для України та всього світу" – розпочалася зустріч у форматі "Рамштайн"

"Це вирішальний момент для України та всього світу" – розпочалася зустріч у форматі "Рамштайн"
У Німеччині розпочалась чергова зустріч у форматі "Рамштайн". Фото: wikipedia.org

У Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" у землі Рейнланд-Пфальц розпочалось восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Перед початком переговорів присутні вшанували пам'ять жертв катастрофи гелікоптера в Броварах. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми, 50 держав, сповнені рішучості підтримати Україну стільки, скільки треба. Путін не розраховував на рішучість і України, і нас. Це вирішальний момент для України та всього світу", – заявив, відкриваючи зустріч, головуючий на ній міністр оборони США Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна сподівається на "квантовий стрибок" ‒ у МЗС висловилися про постачання зброї

Він запевнив, що партнери будуть підтримувати Україну стільки, стільки потрібно.

"Кремлівські сили продовжують бомбардувати українські міста, театри, спортивні арени, цивільних. Я пишаюсь, що США збільшили військову допомогу Україні. Зокрема, батареєю Patriot, Bradley. Сьогодні я радий повідомити про ще один пакет допомоги. США збільшує підтримку у багатьох напрямах", – наголосив Остін.

У засіданні беруть участь глави оборонних відомств близько 50 країн. А також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі і міністр оборони України Олексій Резніков.

Пентагону так і не вдалося домовитися із міноборони Німеччини про передачу Україні танків Leopard 2. Про підсумки переговорів глави Пентагону Ллойда Остіна та новопризначеного міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса повідомляє CNN.

Пентагон оголосив про новий масштабний пакет військової допомоги Україні на суму $2,5 млрд. Зокрема, найближчим часом Україна отримає: бойові машини Bradley — 59 од.; бойові броньовані машини Stryker — 90 од. Bradley та Stryker надаються Україні вперше.

Зараз ви читаєте новину «"Це вирішальний момент для України та всього світу" – розпочалася зустріч у форматі "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути