пʼятниця, 20 січня 2023 09:57

Передача танків Leopard Україні ‒ чи вдалося США домовитися з Німеччиною

Передача танків Leopard Україні ‒ чи вдалося США домовитися з Німеччиною
Про передачу танків Leopard Україні говорили глава Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото: mil.in.ua

Пентагону так і не вдалося домовитися із міноборони Німеччини про передачу Україні танків Leopard 2.

Про підсумки переговорів глави Пентагону Ллойда Остіна та новопризначеного міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса повідомляє CNN.

Зустріч очільників військових відомств двох країн пройшла напередодні засідання у форматі "Рамштайн", яке відбудеться 20 січня в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потужний пакет оборонної підтримки" ‒ Зеленський звернувся до Байдена

"Офіційні особи США, знайомі з ситуацією, повідомили, що питання танків ще не вирішене перед зустріччю в п'ятницю, і "було б дивно, якби Німеччина передумала, попри тиск Ллойда Остіна", ‒ повідомляє видання.

Хоча, за даними неназваного джерела, перед зустріччю Остіна з Пісторіусом у Вашингтоні були "дуже оптимістичні та впевнені, що досягнуть прогресу" в переговорах про передачу танків.

Пентагон оголосив про новий масштабний пакет військової допомоги Україні на суму $2,5 млрд. Зокрема, найближчим часом Україна отримає: бойові машини Bradley — 59 од.; бойові броньовані машини Stryker — 90 од. Bradley та Stryker надаються Україні вперше.

Міністр оборони Олексій Резніков напередодні зустрічі у форматі "Рамштайн" анонсував хороші новини для українських військових. Посадовець поділився у Twitter фото з авіабази ВПС США у Німеччині, на якому показав чималу кількість шевронів наших підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Передача танків Leopard Україні ‒ чи вдалося США домовитися з Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути