вівторок, 20 серпня 2019 17:00

"Це політичне замовлення" - власника "Токіо Стар" відправили до СІЗО

"Це політичне замовлення" - власника "Токіо Стар" відправили до СІЗО
Власника смертоносного готелю "Токіо Стар" в Одесі Вадима Чорного арештували без права на заставу. Фото - Думская

Київський районний суд Одеси заарештував 47-річного Вадима Чорного на 60 діб без права на заставу. Він власник одеського готелю "Токіо Стар", де у результаті пожежі загинули 9 людей. Його звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки, що призвело до важких наслідків.

Головний рабин Одеси і півдня України Авроом Вольф під час судового засідання пропонував взяти власника готелю на поруки. Але суд відхилив таку пропозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в "Токіо Стар": перші фото та поховання загиблих

Коли на Чорного одягли наручники, він назвав це політичним замовленням, яке суддя виконав. Переконував, що в готелі спрацювали усі можливі протипожежні засоби, а робітники самі евакуйовували постояльців.

Напередодні суд не зміг не обрати запобіжний захід Чорному. Власник готелю звернувся до суду з клопотанням про відвід судді. Він пояснив це тим, що 2015-го, коли він був редактором інтернет-видання, опублікував критичну статтю зі згадуванням про теперішнього головуючого у суді. Клопотання про відвід було відхилено.

Уночі 17 серпня у готелі "Токіо Стар" спалахнула пожежа. У будівлі було майже 200 осіб. Пожежної сигналізації, гідрантів, вогнегасників не було. Вогонь охопив 1 тис. кв. м площі. Рятувальники вивели з 1-го поверху 64 осіб, з 2-го, де був осередок займання, — 72. Погасили полум'я за 3 год. Від вогню та чадного газу загинули 9 людей, ще 10 постраждали.

Зараз ви читаєте новину «"Це політичне замовлення" - власника "Токіо Стар" відправили до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути