Ексклюзиви
середа, 09 березня 2022 16:37

Буча: окупанти зривають евакуацію

Буча: окупанти зривають евакуацію
Окупанти заблокували колону з 50 автобусів, в яких евакуювалися люди з Бучі на Київщині. Фото: facebook.com/bucharada.gov.ua

На Київщині окупанти зривають евакуацію жителів Бучі. Заблокували колону з 50 автобусів. Тривають переговори, щоб російські окупаційні війська пропустили людей.

Про це повідомляє Бучанська міська рада.

"Наразі 50 автобусів заблоковані російськими військовими у Стоянці. Не дають проїзд колоні. Тривають перемовини, аби розблокувати рух транспорту. Нагадуємо, що про "зелений коридор" була домовленість на найвищому рівні", - повідомляють на сторінці міської ради у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі емоції, які ми проживаємо зараз — нормальні" - психологиня про синдром провини вцілілого та реальну допомогу ближнім

"Автобуси на Ірпінь та Ворзель дісталися і вивезли мешканців в бік Києва. Водночас росіянами порушені попередні домовленості стосовно Бучі – колона з 50 автобусів стоїть на блокпосту в Стоянці. Російські солдати не пропускають транспорт в Бучу. Зараз ведуться переговори, щоб розблокувати евакуацію, оскільки її в центрі Бучі чекають 3 тисячі людей.
Домовленість про "зелений коридор" 9 березня в наш регіон, нагадаю, була досягнута на найвищому рівні", - пише Михайлина Скорик у Facebook.

На 16:00 вдалось вивезти близько 700-800 людей з Ворзеля та Ірпеня на Київщині, повідомив міністр внутрішніх справ Монастирський. Автобуси з цих міст продовжують прибувати, повідомляє "Суспільне".

На Київщині триває евакуація цивільного населення з Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Бородянки та Ворзеля до Києва.

Серед евакуйованих є діти з дитячого будинку. Їх перевозять до Київської дитячої лікарні. Лікарі надають необхідну медичну допомогу тим, хто її потребує. Потім людей доправлять до Києва. З дитячого будинку у Ворзелі евакуйовані всі діти. Також евакуйовано пологовий будинок.

Зараз ви читаєте новину «Буча: окупанти зривають евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути