Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2011 13:32

Британські військові вбили як мінімум 30 мирних афганців

Британські військові вбили як мінімум 30 мирних афганців

В Афганістані за період з січня 2005 року по березень 2011 року від рук британських військових загинули щонайменше 30 мирних жителів, включаючи жінок і дітей. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані військової поліції Великобританії.

В цілому, за даними видання, військова поліція розслідувала близько 100 інцидентів за участю британських військовослужбовців. Поранення від дій військовослужбовців Великобританії отримали близько 42 мирних афганців.

Серед інцидентів за участю британського контингенту в звіті військової поліції значаться численні епізоди розстрілу і підривів мирних афганців. В якості прикладів The Guardian наводить випадки вбивств жителя, який молився в полі, а також афганця, який збирав траву і каміння неподалік від армійських стрільбищ.

Відразу сім мирних жителів, включаючи двох дітей, загинули в результаті авіаудару 30 грудня 2009. За словами британських військових, цивільних прийняли за членів руху "Талібан", які займалися виготовленням саморобних бомб.

Як пояснило виданню джерело в міністерстві оборони Великобританії, щодо військовослужбовців, підозрюваних в причетності до загибелі або поранення мирних афганців, кримінального переслідування проводиться не буде. Жертви серед мирного населення, на думку представника оборонного відомства, в умовах бойових дій практично неминучі.

Зараз ви читаєте новину «Британські військові вбили як мінімум 30 мирних афганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути