Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2011 09:42

Британське посольство закрилося в Тегерані після погрому

Британське посольство закрилося в Тегерані після погрому

Британське посольство в Тегерані закрилося після протестів місцевої радикальної молоді, повідомляє в середу, 30 листопада, Reuters з посиланням на два джерела у дипломатичних колах. За даними інформагентства, Великобританія вирішила евакуювати своїх дипломатів з Ірану.

Перша група британських дипломатів вже знаходиться в аеропорту Тегерана і готується до вильоту на батьківщину, передає Agence France-Presse з посиланням на європейського дипломата. Британський МЗС підтвердив лише, що частина його співробітників дійсно їде з Тегерана після нападу на посольство.

Молоді британці влаштували погром у центрі Лондону

Вдень 29 листопада радикально налаштовані іранські студенти та члени молодіжних проурядових організацій влаштували протести у будівлі британської дипмісії в Тегерані. У ході акції вони спалили британський прапор, повісили на його місце іранський, потім увірвалися в будівлю посольства і влаштували там погром. Співробітники встигли евакуюватися. В іншому офісі посольства на півночі міста протестувальники захопили в заручники шість осіб, яких пізніше звільнила поліція. Втім, глава британського МЗС Вільям Хейг, коментуючи подію, зазначив, що не став би називати їх "заручниками".

Зараз ви читаєте новину «Британське посольство закрилося в Тегерані після погрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути