вівторок, 29 листопада 2011 16:38

Британське посольство в Ірані закидали камінням і "коктейлями Молотова"
7

На територію посольства Великої Британії в Тегерані увірвалися іранські демонстранти, повідомляє Agence France-Presse.

За даними Reuters, інцидент стався в ході антибританскої демонстрації в іранській столиці. За інформацією іранського телебачення, протестувальники закидали будівлю посольства камінням і пляшками із запальною сумішшю, розбили кілька вікон. Також демонстранти зірвали і спалили британський прапор, повісивши замість нього іранський.

Як зазначає Reuters з посиланням на приватне іранське агентство Mehr, незабаром демонстрантам вдалося проникнути в будівлю посольства, де вони взялися спалювати дипломатичну документацію. За даними AFP, кількість тих, хто увірвався на територію британської дипмісії, перевищує 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді британці влаштували погром у центрі Лондону

За інформацією AFP, іранська поліція спочатку не намагалася перешкоджати погромникам, проте через півгодини обмежила доступ демонстрантів до посольства. Тих протестувальників, кому все-таки вдалося потрапити на територію британської місії, намагаються затримати.

На вулиці біля будівлі посольства Велика Британії в Тегерані зібралися кілька сотень людей, вони скандують "Смерть Великобританії" і вимагають негайного від'їзду британського посла.

Акції протесту в Ірані були викликані введенням Великобританією нових санкцій щодо Тегерана. У понеділок, 28 листопада, іранська Рада вартових схвалив законопроект про висилку на батьківщину британського посла Домініка Чілкотта (Dominic Chilcott), залишивши замість нього лише тимчасового повіреного. Крім того, влада країни вирішила до мінімуму скоротити всі ділові та фінансові відносини з Лондоном.

Велика Британія, США і Канада ввели чергові санкції стосовно Тегерана після публікації доповіді МАГАТЕ щодо ядерної програми Ірану. Фахівці організації прийшли до висновку, що в Ірані може вестися розробка ядерної зброї. Іран подібні звинувачення категорично відкидає, наполягаючи на виключно мирній спрямованості своїх ядерних досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Британське посольство в Ірані закидали камінням і "коктейлями Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути