неділя, 27 березня 2011 17:03

Молоді британці влаштували погром у центрі Лондону
8

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше 214 осіб були затримані за участь у заворушеннях, що виникли в центральній частині Лондону ввечері в суботу після демонстрації проти скорочення бюджетних витрат. Про це повідомляє телеканал Sky News з посиланням на лондонську поліцію.

Ближче до вечора основні події розгорталися на Трафальгарській площі. Як повідомляли очевидці, там поліцейських обстрілювали з ракетниць, проте сутичок порушників порядку зі співробітниками правоохоронних органів не було. Пізніше поліція оголосила, що ситуацію на площі вдалося взяти під контроль, люди починають розходитися.

Раніше повідомлялося, що серед співробітників поліції четверо отримали поранення, причому один був госпіталізований. Точних даних про постраждалих учасників безладів поки немає.

Заворушення спровокували декілька сотень агресивно налаштованих молодих людей. Вони розбивали вітрини магазинів і банків, громили банкомати і закидали співробітників поліції ємностями з фарбою і нашатирем.

За даними поліції, учасники заворушень не мають відношення до організаторів масової акції протесту, присвяченої планам уряду Великої Британії скоротити бюджетні витрати. У лондонській демонстрації вдень 26 березня, організованої профспілками та організацією UK Uncut, взяли участь до 500 тисяч осіб. Акція стала найбільшою у Великій Британії за останні вісім років і в цілому пройшла мирно.

Зараз ви читаєте новину «Молоді британці влаштували погром у центрі Лондону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути