понеділок, 05 серпня 2013 15:04

Брати хабарі безкарно зможе тільки обмежене коло осіб - Чорновіл про справу Мельника

Брати хабарі безкарно зможе тільки обмежене коло осіб - Чорновіл про справу Мельника
Основна функція затримання Мельника вже відбулася, каже Тарас Чорновіл. Фото: pravda.com.ua

Колишній народний депутат Партії регіонів Тарас Чорновіл сумнівається, що справа ректора Податкової академії Петра Мельника дійде до суду.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Основна функція затримання вже відбулася - певні владні середовища дістали добрі сигнали. Перший - що треба ділитися. Другий - брати хабарі тепер може тільки обмежене коло осіб безкарно, і якщо ти не маєш підтвердження того, що належиш до тих, на кого не поширюються закони України, то знай, що рано чи пізно прийдуть і по тебе ... Якщо Мельника відпустять на підписку про невиїзд, а він піде до журналістів і передасть матеріали, які будуть бити по Януковичу, по його родині, тоді, безумовно, сяде він дуже надовго. А так головне покарання для нього буде — він втратить Податкову академію", - сказав Чорновіл.

На думку політтехнолога Тараса Березовця, Мельник або отримає умовне покарання, або справа буде "спущена на гальма", і він піде з посади ректора.

"По тому, хто займе його місце, буде зрозуміло, хто має стосунок до цього показового арешту. Це була, безумовно, "подстава" з метою відібрати прибуткову посаду. Після цього Мельник тихенько піде на пенсію й буде витрачати зароблене непосильною працею на посаді ректора за багато років", - зазначив Березовець.

Колишній народний депутат від НУ-НС Анатолій Матвієнко не вірить, що Мельник міг взяти хабар.

"Я не знаю його як людину, яка бере хабарі. Мої відносини з ним ніколи не мали натяку на подібні речі. Я до нього звертався дуже багато разів з проханням допомогти як депутат, і ніколи проблеми подібної не виникало. Питання навіть не стояло про пляшку шампанського чи віскі. Петро Мельник - ректор Університету податкової служби з кінця 90-х років. Я теж був колись причетний до створення цієї інституції. Знаю, як Мельник багато добивався, щоб цей виш став університетом, як пишався тим, що він зробив. В останні пару місяців були проблеми з міністром (доходів і зборів Олександром) Клименком. Не знаю, наскільки це пов'язані речі з його затриманням. Те, що сталося, не прикрашає Мельника, і я не знаю, наскільки це спровоковані речі. Як буде далі розвиватися історія, залежить від того, наскільки ці всі речі є об'єктивними й буде об'єктивне слідство й суд. Я в ці речі мало вірю, але буду сподіватися", - зазначив Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Брати хабарі безкарно зможе тільки обмежене коло осіб - Чорновіл про справу Мельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути