понеділок, 08 липня 2013 09:18

"Боїнг", що розбився у Сан-Франциско, саджав пілот-стажер

"Боїнг", що розбився у Сан-Франциско, саджав пілот-стажер
Фото: ria.ru

Пілот, який перебував за штурвалом розбився в Сан-Франциско Boeing 777, мав дуже невеликий досвід управління такими літаками. Про це, повідомляє Associated Press, у понеділок, 8 липня, оголосили офіційні представники авіакомпанії Asiana Airlines, якій належав літак, що розбився.

Керував літаком пілот, за їх словами, до моменту аварії налітав на Boeing 777 лише 43 години, а посадку такого лайнера в аеропорту Сан-Франциско він виконував вперше. При цьому, підкреслили в авіакомпанії, на інших типах літаків цей пілот налітав більше 10 тисяч годин. Крім того, йому асистував другий пілот, що мав великий досвід польотів саме на Boeing 777, додали вони.

Національний комітет безпеки на транспорті (National Transportation Safety Board, NTSB), який розслідує падіння Boeing 777, раніше заявив, що перші результати розшифровки бортових самописців літака свідчать, що лайнер заходив на посадку на занадто низькій швидкості, а пілот за 1,5 секунди до зіткнення із землею намагався перервати посадку і піти на друге коло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сан-Франциско зазнав катастрофи Боінг-777

Раніше повідомлялося, що наземна система коригування глісади в аеропорту Сан-Франциско в момент аварії була відключена, про що пілоти були попереджені заздалегідь.

Літак авіакомпанії Asiana Airlines з 291 пасажиром і 16 членами екіпажу здійснив жорстку посадку в аеропорту Сан-Франциско вдень 6 липня. Лайнер при заході на посадку зачепив насип, що відокремлює ЗПС аеропорту від затоки. У літака частково зруйнувався фюзеляж. На борту лайнера виникла пожежа, проте пасажирів встигли евакуювати.

В результаті аварії загинули дві 16-річні китаянки, 182 людини постраждали. Спочатку повідомлялося, що дівчат викинуло з літака, коли у лайнера відірвалася хвостова частина. Однак 7 липня місцеві правоохоронні органи оголосили, що характер пошкоджень на тілі однієї з жертв дозволяє припустити, що на неї наїхала автомашина однієї з екстрених служб, які працювали на місці жорсткої посадки літака. Для визначення причини смерті дівчини будуть проведені додаткові експертизи.

Зараз ви читаєте новину «"Боїнг", що розбився у Сан-Франциско, саджав пілот-стажер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути