неділя, 07 липня 2013 18:53

Знайдено "чорні скриньки" Boeing 777, що розбився в Сан-Франциско

Знайдено "чорні  скриньки" Boeing 777, що розбився в Сан-Франциско
Фото: AFP

На місці аварії літака Boeing 777 авіакомпанії Asiana Airlines в аеропорту Сан-Франциско виявлено два бортові самописці лайнера, повідомляє CNN. "Чорні скриньки", що містять інформацію про поведінку приладів "Боїнга" та переговорах пілотів, відправлені до Вашингтона для розшифровки.

На пошуки самописців пішло менше доби. Також стали відомі імена двох дівчат, які загинули в результаті авіакатастрофи. Це китаянки Е Менюань і Ван Ліньцзі, дівчатам було по 16 років.

За словами пасажирів, які вижили, їм здалося, що літак занадто швидко знижувався, а траєкторія його польоту прямо перед посадкою була надто крутою. Раніше стало відомо, що на аеродромі в Сан-Франциско незадовго до катастрофи була відключена допоміжна система Glide Path, що використовувалася для посадки при поганій погоді. У момент катастрофи "Боїнга" в аеропорту було сонячно, видимість була достатньою для посадки без Glide Path.

Boeing 777 авіакомпанії Asiana Airlines здійснив жорстку посадку в аеропорту Сан-Франциско в суботу, 6 липня, близько 11 ранку за місцевим часом. За попередніми даними, літак вдарився шасі об насип перед початком злітно-посадкової смуги. Після падіння почалася пожежа. На борту літака знаходилися 291 пасажир і 16 членів екіпажу. Дві людини загинули, 182 людини отримали травми.

Керівництво Asiana Airlines принесло вибачення і співчуття постраждалим і сім'ям загиблих. У компанії стверджують, що літак пілотував досвідчений пілот, а сам лайнер був абсолютно справний. Версія теракту не розглядається.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено "чорні скриньки" Boeing 777, що розбився в Сан-Франциско ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути