вівторок, 03 лютого 2015 13:00

Бойовики відкривають вогонь на всіх напрямках. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі на 3 лютого
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі на 2 лютого
Ситуація на Донбасі на 1 лютого

Протягом доби продовжилися бойові дії між терористами та силами АТО у районі м. Дебальцеве та прилеглих населених пунктів, де бойовики безуспішно намагаються оточити підрозділи ЗС України. Незважаючи на постійні обстріли та атаки з боку НЗФ, Дебальцеве перебуває під контролем українських військ.

Також, протягом доби, після масованих обстрілів, терористи вдавалися до штурмів опорних пунктів та блокпостів поблизу н.п. Шуми, Санжарівка, Комуна, Рідкодуб, Станиця Луганська, Чорнухине. Всі атаки бойовиків відбиті.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Бойовики в пішому поряду намагалися штурмом захопити блокпост українських військових біля н.п. Фащівка. Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь та дали гідну відсіч ворогу. Близько першої години ночі диверсійно-розвідувальна група терористів здійснила спробу штурмувати блокпост в районі населеного пункту Станиця Луганська. Завдяки налагодженій взаємодії між підрозділами, вчасному та результативному застосуванню артилерії, використанню всіх наявних вогневих засобів атака була відбита. Бойовики змушені були тікати до своїх позицій, залишивши на полі бою багатьох вбитих і поранених.

Внаслідок результативних дій ЗС України у відповідь на обстріли і наступи угруповань бойовиків та ЗС РФ поблизу н.п. Попасної, Дебальцевого, Вуглегірська та інших зафіксовано значні втрати серед бойовиків так званих ДНР та ЛНР, "казаків", російських найманців і військовослужбовців, а також ворожої військової техніки. Це призводить до масового самовільного залишення ними незаконних збройних формувань. За оперативними даними, відступ бойовиків під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ ім. Ф. Дзержинського.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відкривають вогонь на всіх напрямках. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути