пʼятниця, 18 січня 2013 10:46

Бойовики "Аль-Каїди", які захопили заручників у Алжирі, прийшли з Лівії
5

Фото: Фото: Reuters

Ісламісти, які захопили заручників на газовому родовищі Ін-Іменас, проникли в країну з території сусідньої Лівії. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Алжиру Улда Каблії.

Між тим, в ніч на 18 січня алжирське агентство APS повідомило, що операція зі звільнення заручників все ще триває. В даний час військові звільнили тільки житловий комплекс родовища, де перебувала більшість заручників, тоді як виробничі приміщення поки не знаходяться під їх контролем. Раніше APS з посиланням на представників місцевої влади повідомляло, що операція була повністю завершена увечері 17 січня.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела в алжирських службах безпеки, в ході штурму родовища урядовими військами було вбито щонайменше 11 ісламістів, у тому числі лідер угруповання Тахар Бен Ченеб. Джерела також повідомили про 30 вбитих у ході штурму заручників, серед яких виявилися двоє британців, двоє японців і один француз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Алжирі з полону ісламістів звільнили 600 людей, але є і загиблі

Збройні ісламісти захопили газове родовище Ін-Іменас 16 січня. На об'єкті перебували як алжирські робочі, так і іноземці, проте точна їх кількість досі невідомо.

Штурм родовища частинами урядових військ почалася вдень 17 січня. В ході штурму приходили суперечливі дані про кількість вбитих і врятованих заручників, проте на даний момент офіційних цифр про загиблих влада Алжиру не надавала.

Відповідальність за захоплення заручників взяло на себе угруповання "Аль-Каїда". За словами терористів, їх дії стали відповіддю на дозвіл владою Алжиру прольоту над територією країни французьких літаків для їх участі у військовій операції Франції у Малі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики "Аль-Каїди", які захопили заручників у Алжирі, прийшли з Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути