Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2012 16:05

Блискавка убила дівчину на пасовищі на Рівненщині

Блискавка убила дівчину на пасовищі на Рівненщині
Катерину убило на місці, а 14-річний хлопчик знепритомнів. Фото: ru.tsn.ua

Учора 16 травня негода забрала життя 18-річної Катерини Демчук з села Оженин Острозького району Рівненщини. Дівчина загинула під час грози випасаючи череду. Блискавка влучила у селянку, коли та накрилася плащем від дощу.

"Катя була на полі разом з молодшим братиком Ярославом. У середу якраз прийшла черга їхнього будинку пасти корів. Діти погнали худобу до ставка за село, там є пасовище", - розповідає секретар сільради Алла Іванівна. – "Цілий день сильно парило, а після обіду налетіла гроза. Коли почалася злива і загриміло, Катя з братом не мали де заховатися посеред поля. Тому просто взяли та й накрилися одним плащем. З ними ще була їхня собачка – діти пожаліли її і накрили теж, щоб не промокла".

Близько 16-тої години грозовий розряд влучив у Демчуків. Катерину убило на місці, а 14-річний хлопчик знепритомнів. Удар був такий, що собаці попалило шерсть.

"Швидку допомогу" викликав хтось з селян. Поки не знаємо, чи був у дітей з собою мобільний телефон, який міг притягнути блискавку. Ярослава з опіками ніг привезли до районної лікарні", - каже Дмитро Мельник з обласного управління МНС. – "Учора лікарі оцінювали стан хлопця як середньої важкості, а сьогодні у четвер – вже як задовільний. Однак школяр отримав такий шок, що поки не може розказати нам, що там сталося на пасовищі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На уроці фізкультури від удару блискавки померла 5-класниця

У родині Демчуків виховували п'ятеро дітей. Старшу дочку торік видали заміж.

"Живуть хай і небагато, але дружно. Діти у них всі роботящі, щодня перед уроками прокидалися на світанку, щоб напоїти худобу і поприбирати", - кажуть в селі. – "Батько поїхав на заробітки, щоб прогодувати родину – не знаємо, як і сказати йому про смерть дочки, бо він дуже її любив. Матір залишилася на господарстві, колись працювала на заводі у Рівному".

Катерина Демчук стала першою жертвою блискавки цього року на Рівненщині.

У середу грозові розряди спричинили в області три пожежі – погоріли перекриття дахів у будинках в Рівному та у селах Борове і Перекалля Зарічненського району.

 

Зараз ви читаєте новину «Блискавка убила дівчину на пасовищі на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути