вівторок, 02 серпня 2022 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Харківщину: ЗСУ вдарили по позиціях загарбників 

Битва за Харківщину: ЗСУ вдарили по позиціях загарбників 
ЗСУ продовжують битися за Харківську область. На лінії зіткнення тривають бойові дії. Фото: "Укрінформ"

Минулої доби, 1 серпня, окупанти висунули окремі підрозділи в райони населених пунктів Байрак і Дементіївка Харківської області.

Збройні сили України вдарили по позиціях ворога й ті відступили, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"На лінії зіткнення тривають бойові дії. Наші захисники продовжують тримати позиції та знищувати живу силу та техніку ворога", – написав він.

У ніч на 2 серпня в Харкові було спокійно. Ударів ворога не зафіксували, стверджує Синєгубов. Однак загарбники продовжили бити по районах області. Обстріляли Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський.

"Постраждала виключно цивільна інфраструктура. Викликів щодо постраждалих унаслідок російських обстрілів не було", – додав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили по Харкову з областю: подробиці й фото наслідків

У Чугуївському районі зранку окупанти влучили в одне з виробництв. Як наслідок – зруйновані будівлі та потужності. Вночі росіяни обстріляли село Циркуни, Харківського району, пошкоджений житловий будинок.

Кілька разів завдали ударів і по Черкаських Тишках, влучання по відкритих територіях. Окупанти знищили готельно-ресторанний комплекс, пошкодили господарчі будівлі та хвойні насадження.

У Богодухівському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджене фермерське господарство. Рятувальники ліквідували пожежу.

Війська Російської Федерації відновили атаки на Харківщині, зокрема, на північний захід і південний захід від Ізюма. Можливо, окупанти створюють умови для проведення наступальних операцій далі на захід, у бік Харкова, повідомив американський Інститут вивчення війни.

В останні дні російські війська вже зробили безуспішні штурми і спроби бойової розвідки Чепеля, Щурівки й Гусарівки на північний захід від Ізюма, а також відновили штурми Дмитрівки та Бражиківки, що на південний захід від Ізюма.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Харківщину: ЗСУ вдарили по позиціях загарбників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути