вівторок, 11 жовтня 2016 17:50

Біля села викинули 3 вантажівки ртутних ламп

Біля села викинули 3 вантажівки ртутних ламп
Фото ltava.poltava.ua

Три вантажівки ртутних ламп привезли на закинутий хімсклад в Диканському районі на Полтавщині. Першими побачили сміття місцеві аграрії і повідомили екологам.

Про це розповіли в Балясненській сільській раді.

"Тиждень тому кілька вантажівок привезли використані ртутно-вольфрамові офісні лампи на територію колишнього аеродрому і висипали біля будівлі хімічного складу. До села Балясне - кілька кілометрів. Зараз створено комісію, яка має вирішити цю екологічну проблему, - розповіла Любов Семко, голова Балясненської сільської ради.

Екологи із представниками Диканської райдержадміністрації шукають підприємство, яке має ліцензію для утилізації небезпечних відходів. Рятувальників залучати не будуть.

"Про проблему знаємо. Будемо її вирішувати, залучати сили як району, так і проситимемо допомоги у області. Зараз шукаємо підприємство для утилізації ртутних ламп", - розповів Володимир Шкарбань, голова Диканської райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік на вулиці Вінниці знайшов 300 грамів ртуті.

"Це величезне екологічне лихо. Якби таке небезпечне сміття було в самій Полтаві, то місто довелось би закрити взагалі. Випари ртуті належать до найнебезпечніших отрут для людей", - пояснив Петро Яковенко, член екологічної ради Полтавщини.

Місцеві жителі застерігають владу, що не будуть жити поряд із такою небезпекою. Якщо за тиждень лампи не утилізують, то обіцяють спільно зі громадськими активістами перевезти їх до Полтавської обласної держадміністрації.

Нагадаємо, відпрацьовані лампи зі ртуттю не можна викидати у звичайні контейнери для сміття, вони потребують спеціальної утилізації.

Зараз ви читаєте новину «Біля села викинули 3 вантажівки ртутних ламп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути