понеділок, 04 грудня 2017 17:01

"Бився головою й руками об стіни" - в СІЗО прокоментували смерть в'язня

"Бився головою й руками об стіни" - в СІЗО прокоментували смерть в'язня
В'язень, який помер у луцькому СІЗО, бився у "білій гарячці".Фото - Аверс

Вязень 25-річний Дмитро Листовничий, який помер у луцькому СІЗО, сам наніс собі травми.

Чоловік мав алкогольну залежність та бився головою й руками об стіни. Про це розповів депутатам та журналістам 4 грудня начальник СІЗО Сергій Киреєв.

"В'язень мав алкогольну залежність і перебував на обліку у нарколога. Прибув він у Луцьке СІЗО 19 жовтня вже маючи синці на передпліччі та коліні. Сидів чоловік в одиночній камері. Наступного дня його двічі виводили з камери, бо у чоловіка почались психічні припадки через синдром відміни. А 22 жовтня о 16:45 черговий помітив, що ув'язнений кличе на допомогу, б'ється головою, руками та ногами об стіни. За три хвилини прибув керівник медичної частини. Коли медик зрозумів, що самостійно не впорається, викликав швидку. Медики почали реанімацію, але вже о 17:10 сталась перша зупинка серця. Врешті о 17:30 була констатована смерть", - розповів Киреєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язень помер від побоїв у СІЗО

Слідчі оглянули тіло та місце події.

"Всі тілесні ушкодження були заподіяні ним самим під час припадку. Інформація про дірку в голові - це нісенітниця", - наголошує Сергій Киреєв.

З його слів, причина смерті чоловіка - гостра печінкова недостатність та гепатит, отримані внаслідок алкогольної залежності.

25-річний в'язень нібито вже 5 разів притягувався до відповідальності, в тому числі за вживання наркотиків.

Також у СІЗО підозрюють, що у Володимир-Волинській лікарні, у якій оглядали в'язня за кілька днів до того, як його перевели до Луцька, неправильно оцінили стан здоров'я чоловіка та дозволили йому перебувати у СІЗО.

Марія Листовнича із Володимира-Волинського Волинської області вимагає розслідувати смерть сина, 25-річного Дмитра. Він помер у СІЗО. Жінці пояснили, що хлопець мав хвору печінку. Проте рідні впевнені, його вбили. Мав побите обличчя, численні забої на тілі, вибиту ключицю.

Зараз ви читаєте новину «"Бився головою й руками об стіни" - в СІЗО прокоментували смерть в'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути