середа, 26 квітня 2023 12:24

Більшість жителів евакуйовані: у ЗСУ розповіли про ситуацію біля кордону з Росією та Білоруссю

Більшість жителів евакуйовані: у ЗСУ розповіли про ситуацію біля кордону з Росією та Білоруссю
Із прикордонних районів евакуюють місцевих жителів. Фото: dw.com

Із територій поруч з кордоном з Росією та Білоруссю у Сумській та Чернігівській областях уже евакуйовано більшість населення.

Нині військові разом із цивільно-військовими адміністраціями намагаються евакуювати все населення. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів помічник командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Євген Силкін.

За його словами, там залишились переважно літні люди яким, як вони кажуть, "нема чого втрачати й немає куди їхати".

"Вони хочуть залишатися у своїх рідних домівках, біля могил своїх батьків, своїх пращурів", ‒ розповів Силкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці пояснили, як Путін зараз використовує Білорусь

Він наголосив, що ворог використовує прикордонну територію України в якості полігона ‒ тренується або ж перевіряє готовність артилерії не обираючи цілей.

Силкін також прокоментував інформацію про те, що на території Білорусі прикордонники тепер чутимуть сигнал повітряної тривоги. За його словами, це спрямовано на те, аби сусіди, які ще не визначились на чиєму вони боці, розуміли, що така тривога лунає кілька разів на день й це є жахливо.

"Майже всі українські прикордонники перебувають на бойових позиціях, які на далекій відстані від населених пунктів. Вони несуть бойове чергування, використовують техніку для мобільного пересування вздовж кордону. Раніше їм було не чутно, а тепер – дуже добре рішення, що їх позиції оснастили таким гарним обладнанням, і вони тепер мають змогу десь ховатися в укриттях, або бомбосховищах, або бліндажах завчасно", ‒ розповів Силкін.

Щоб покепкувати над білорусами, українські прикордонники гучно вмикають на кордоні сигнали повітряної тривоги. Сигнал повітряної тривоги часто лунає на Житомирській та Рівненській ділянках кордону.

У прикордонних з Україною Брянській і Курській областях РФ, а також в Білорусі росіяни тримають близько 17 тис. своїх військових. Також ворог постійно веде повітряну розвідку для завдання ударів. Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Більшість жителів евакуйовані: у ЗСУ розповіли про ситуацію біля кордону з Росією та Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути