Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2023 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Наєв сказав, скільки військових тримає РФ у прикордонних областях та Білорусі

Наєв сказав, скільки військових тримає РФ у прикордонних областях та Білорусі
Ворог продовжує систематично обстрілювати з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

У прикордонних з Україною Брянській і Курській областях РФ, а також в Білорусі росіяни тримають близько 17 тис. своїх військових.

Також ворог постійно веде повітряну розвідку для завдання ударів. Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

За його словами, ситуація на північних рубежах держави контрольована.

"Водночас, противник продовжує систематично обстрілювати з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, веде повітряну розвідку з метою завдати вогневе ураження по об'єктах критичної цивільної інфраструктури та викриття нашої системи ППО", – заначив Наєв.

За його словами, ворожі авіаудари завдаються переважно по військових об'єктах та інфраструктурі. Але, унаслідок цих ударів є чисельні випадки руйнування цивільних об'єктів та жертв серед місцевого населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці пояснили, як Путін зараз використовує Білорусь

"До дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині Білорусі та на територіях Брянської і Курської областей Росії, загальною чисельністю близько 17 тисяч осіб", – повідомив Наєв.

Крім того, на полігонах Білорусі зберігається присутність російського контингенту регіонального угруповання військ загальною чисельністю близько 2800 осіб.

"Тим часом на білоруських військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери повітряно-космічних сил ЗС РФ. Але, попри це, ми продовжуємо підсилювати Північне угруповання військ, готуємо резерви", – зауважив Наєв.

Він додав, що наші бійці здійснюють моніторинг обстановки, переозброюються на більш сучасні іноземні зразки, вдосконалюють тривалі фортифікаційні споруди, підвищують щільність мінування території прикордонних смуг та проводять навчання.

Минулого тижня у північній операційній зоні встановили кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень із використанням понад 6,5 тис. мін.

Вздовж державного кордону вирили близько 3 тис. м траншей та 4,5 тис. м протитанкових ровів, заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

За словами Наєва, ЗСУ обладнали кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.

Зараз ви читаєте новину «Наєв сказав, скільки військових тримає РФ у прикордонних областях та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути