субота, 04 травня 2013 09:14

Більше 5 тисяч американців підписали петицію про зняття звинувачень з Царнаєвих

Більше 5 тисяч американців підписали петицію про зняття звинувачень з Царнаєвих
Фото: РИА Новости

Три петиції до офіційних властей США з вимогою припинити кримінальну справу проти братів Царнаєвих за тиждень зібрали 5200 підписів, передають РИА Новости з посиланням на прес-службу Білого дому.

Щоб петиція була розглянута уповноваженою особою, і адміністрацією президента було складено офіційну відповідь - за місяць її повинні підписати не менше 100 тисяч унікальних користувачів Інтернет. Судячи з динаміки голосування, всі три петиції навряд чи мають такі перспективу. Перша з трьох петицій була створена 26 квітня. Перші дві петиції повністю ідентичні одна одній і заявляють, що справа проти братів Царнаєвих, які нібито організували теракти в Бостоні, була незаконно відкрита владою.

У тексті петицій ФБР звинувачується у фальсифікації всієї кримінальної справи, несумлінне виконання своїх обов'язків і спотворенні фактів бостонської трагедії на догоду слідству. Автори петиції вимагають припинити кримінальне переслідування і звільнити залишеного в живих Джохара Царнаєва. Перша з двох однакових петицій зібрала 1370 голосів, друга тільки 160. Третє звернення звинувачує владу США в порушенні конституційних прав Джохара Царнаєва і зібрало майже чотири тисячі підписів. Це єдина з трьох петицій, на підтримку чеченських терористів, яка зберігає хоч скількись реальні шанси лягти на стіл президентові Америки.

Адміністрація президента США з 22 вересня 2011 збирає звернення громадян у віртуальному середовищі завдяки проекту "We the People". Спочатку підписати звернення повинні були 150 осіб. Однак дуже швидко це число збільшилося до нинішніх ста тисяч, минувши позначки в 5 і 25 тисяч громадян. З боку виконавчої влади в США періодично лунають заклики закрити або суттєво змінити принцип роботи проекту.

Зараз ви читаєте новину «Більше 5 тисяч американців підписали петицію про зняття звинувачень з Царнаєвих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути