вівторок, 12 квітня 2011 11:06

Білоруські правоохоронці здогадуються, хто вчинив теракт
24

Фото: Автор: Gazetaby.com

У правоохоронних органів Білорусії, які розслідують кримінальну справу за фактом теракту в метро Мінська, є дані про найбільш ймовірного виконавця вибуху, заявили в КДБ республіки у вівторок. Ведуться пошуки підозрюваного.

Крім того, як повідомляє білоруське агентство БЕЛТА, МВС склало фотороботи двох підозрюваних в причетності до теракту в мінському метро. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр внутрішніх справ Білорусі Анатолій Кулешов.

У розробку потрапили кілька осіб. "Нам відомо кілька імен осіб, які можуть бути причетні до теракту на станції метро" Жовтнева "в центрі Мінська", - повідомили виданню в управлінні КДБ по Мінську і Мінській області. Як мінімум одна людина вже точно відомий слідству, але ніяких подробиць про нього зі зрозумілих причин не повідомляють. "Я не можу зараз повідомити його вік та ім'я, йде розслідування", - сказало джерело в КДБ, пише Newsru.

За словами міністра охорони здоров'я Василя Жарка, після отримання сигналу про НП до місця події було направлено 98 машин "швидкої допомоги". У постраждалих під час вибуху в більшості випадків пошкоджені верхні і нижні кінцівки, а також черевна порожнина, повідомив головлікар 6-ї клінічної лікарні Мінська Віталій Гурко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає зв'язку нинішнього вибуху в метро з подіями 3 липня. Про це він заявив сьогодні на екстреній нараді, повідомляє БЕЛТА.

Глава держави доручив голові КДБ проаналізувати ті факти і подивитися на можливість зв'язку з вибухом 3 липня 2008 в Мінську.

"Може бути, це ланки одного ланцюга. Встановіть, кому вигідно підірвати спокій і стабільність в країні, хто за цим стоїть ", - сказав Президент.

Як повідомлялося раніше, вибуховий пристрій, начинений болтами і гайками, детонував опівночі у 3 липня 2008 року недалеко від стели "Мінськ - місто-герой" в центрі Мінську. В цей час там йшов концерт, присвячений Дню незалежності Білорусі. В результаті було поранено близько 50 людей.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські правоохоронці здогадуються, хто вчинив теракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути