Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 10:12

"Били ногами, а я на колінах просилася" - зґвалтована поліцейськими жінка розповіла про катування

"Били ногами, а я на колінах просилася" - зґвалтована поліцейськими жінка розповіла про катування
26-річну Нелю Погребіцьку зі Ставів викликали в поліцію в Кагарлик для допиту як свідка у справі про крадіжку. Там побили та зґвалтували. Фото:pravda.com.ua

Неля Погребіцька зі Ставів, яку у ніч проти 24 травня катували та зґвалтували поліцейські у відділку поліції у Кагарлику на Київщині, розповіла про події того дня. Як опинилася у поліції та що пережила.

За словами 26-річної жінки, усе розпочалося з того, що у Ставах хтось обікрав магазин. А її викликали давати свідчення з цього приводу. Вона так і не зрозуміла, чому саме її.

"Сиділи усі разом у Міші (сусід Нелі, який відвіз її до відділку поліції. - Gazeta.ua) цілий вечір. Ігор з сусіднього села приніс пляшку коньяку, пляшку горілки та цигарки. А потім же ж, на другий день, почалося: обікрав хтось магазин, і цей Ігор, кажуть, приїжджав у село, мабуть, він це і зробив. Він мав репутацію дрібного крадія у селі, тож на нього всі і подумали. Міша прийшов до мене, каже - треба поїхати свідчення дати. Чого до мене, я не зрозуміла. Я Міші кажу: я ж у тебе була вдома, ми сиділи всі разом, я що, виходила десь чи що? Весь час була там. А він каже: "Поїдемо, даси свідчення", - сказала Неля, передає "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справі не дали ходу: жертва поліцейських із Кагарлика вже писала заяву на кривдників

Жінка також розповіла, як над нею знущалися двоє поліцейських, коли вона опинилася у поліції. А інші співробітники, які на той час були у відділку в інших кабінетах, усе чули, але не допомогли. Так, за її словами, першим почав підозрюваний Микола Кузів.

"Як зайшов, витяг протигаз. Надіває на мене, я чуть не задихнулась. Думаю, чи задушить мене хоче. Але якось все одно вирвалась. І я не пам'ятаю, чи він мене так ударив, що носа розбив, чи в протигазі я була. Бо як скинув протигаз, каже, "пошли в туалет", наниз мене повів. Я подивилась у дзеркало - вся в крові, даже не відчувала вже нічого. Він каже "Вмивайся". А води не було, то я рукавом втерлась. Вже даже болі не відчувала. У відділку були люди і вони все чули, а деякі й бачили, але ніхто мені не допоміг. Потім як я упала, то за коси мене тягнув, то з ноги, з кулака, синяки такі були. Тоді до себе в кабінет повів, пістолета наставив, знову штовхав. І зажигалкою балувався. Каже, чи коси тобі спалить, чи що тобі зробить? В общем, що хотів, то й робив. А ще хотів мене електрошокером вдарить. А потім я ж перелякалась, як наділи цей протигаз, дихати не стало, вже попісяла в штани раз, другий раз. Курточку через вікно мою викинув, а паспорт так і не отдав. Де він міг дітись - не знаю", - розповіла про знущання і катування Кузіва Неля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертву "поліцейського зґвалтування" готові охороняти цілодобово

Потім Кузів передав жінку другому підозрюваному Сергію Сулимі. Той казав, що "розірву тебе, будеш сьогодні моя", а потім ґвалтував.

"Він мене о 1-й чи 2-й ночі завів до кабінету, де був диван. І уже давай до мене "Роздягайся, все". Не буду я роздягатися, відпустіть, кажу, додому, дитина мала жде мене. Він давай до мене чіплятися, на диван і все: будеш усе робити, як я тобі скажу. А куди ж було діватися. Микола ще посидів, посидів, а потім уже пішов. У 2 часа ночі його не було. Він отдав мені телефон. Сергій у 4 часа мене не хотів відпускати, я вже просила, як могла, і на коліна ставала, і все. Тільки відпустіть мене, бо прийде Микола і мене знов буде вбивати. То він мене випустив", - продовжила свою страшну розповідь Неля.

Із поліції вона побігла у парк і подзвонила сусіду Михайлові, який привіз її до поліції, щоб він забрав її. А вже вдома Неля розповіла матері про зґвалтування і катування.

25 травня затримали двох працівників Кагарлицького відділу поліції на Київщині. Оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції 35-річного Миколу Кузіва підозрюють у катуванні та зґвалтуванні 26-річної Нелі Погребіцької із села Стави вночі напередодні. Її викликали до поліції як свідка у справі про крадіжку з магазину. Підозрювані - під вартою без права на заставу. Відділ поліції, де стався злочин, - розформували.

Зараз ви читаєте новину «"Били ногами, а я на колінах просилася" - зґвалтована поліцейськими жінка розповіла про катування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути