пʼятниця, 07 вересня 2012 16:01

Бійня у Франції: дівчинка 8 годин ховалася за тілом убитої матері

Вбивство біля озера Ансі у Франції сталося 5 вересня. Увечері наступного дня вдалося встановити особи загиблих. Ними виявилися британець іракського походження Саад аль-Хіллі, його дружина Ікбал (Iqbal), громадянка Іраку, і його теща, власниця шведського паспорта. Всі вони були вбиті пострілами в голову, що породило підозри про участь у злочині професійних кілерів. На професіоналів вказує і той факт, що всі 15 пострілів досягли своєї мети, а з машини нічого не було вкрадено.

Крім сім'ї аль-Хіллі, біля Ансі був убитий француз Сільвен Мойе (Sylvain Mollier), який проїжджав на велосипеді повз місця злочину.

В автомобілі BMW крім тіл загиблих була знайдена 4-річна дівчинка. Поліція вважає, що це дочка аль-Хіллі і його дружини Зіна (Zeena). Вона протягом восьми годин ховалася за тілом своєї матері. Поруч з автомобілем виявили 7-річну дівчинку, ймовірно, дочка аль-Хіллі Зайнаб (Zainab). Її в критичному стані доставили в лікарню. Після проведених операцій життя дівчинки нічого не загрожує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня на прем'єрі "Бетмена": злочинець убив 14 осіб, поранив близько 50

Брат убитого Саада аль-Хіллі (Saad al-Hilli), 50-річний британець, народжений в Іраку, сам з'явився в британську поліцію в четвер, 6 вересня, щоб заявити про свою невинність і сприяти слідству.

Французька поліція в рамках розслідування вбивства чотирьох осіб біля озера Ансі вивчає фінансові розбіжності між однією з жертв і його братом. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, розповів журналістам прокурор Ерік Майо (Eric Maillaud).

"Схоже, два брати посперечалися через гроші. Ця інформація, що надійшла від британської поліції, здається, заслуговує довіри", - заявив він, попередивши, що робити передчасних висновків про зв'язок вбивства та суперечки не варто. Майо додав, що складно уявити собі, як фінансові розбіжності всередині сім'ї могли призвести до вбивства чотирьох людей.

Як повідомляє The Daily Telegraph, сусіди аль-Хіллі розповіли, що перед поїздкою до Франції він висловлював якісь побоювання і просив їх постежити за його будинком.

Аль-Хіллі, який залишив Ірак у 1970-і роки, був за професією інженером. В останні роки він проживав у місту Клейгейт (графство Суррей). За даними британської газети The Daily Mail, за аль-Хіллі на початку війни в Іраку в 2003 році протягом декількох тижнів стежила служба контррозвідки MI5.

Зараз ви читаєте новину «Бійня у Франції: дівчинка 8 годин ховалася за тілом убитої матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути