пʼятниця, 20 липня 2012 13:27

Бійня на прем'єрі "Бетмена": злочинець убив 14 осіб, поранив близько 50
5

Поліція оглядає авто підозрюваного 24-річного Джеймса Ігана Холмса
Фото: Фото: Reuters

В результаті стрілянини, влаштованої невідомим чоловіком на прем'єрі фільму "Темний Лицар: Відродження легенди" під Денвером, загинули 14 людей, повідомляє Associated Press з посиланням на поліцію.

Раніше надходили відомості про загибель десяти осіб. Як розповів начальник місцевої поліції Ден Оутс, четверо постраждалих померли після госпіталізації. Також він повідомив, що поранення отримали 50 людей.

Інцидент стався близько півночі в місті Аврора в ніч на 20 липня. Перш ніж відкрити стрілянину, чоловік розпилив якийсь газ, імовірно сльозогінний. Сам він був в протигазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прем'єрі Бетмана в Денвері невідомий в протигазі застрелив 10 людей

За словами одного зі свідків події, чиї слова з посиланням на CNN наводить Reuters, зловмисник стріляв без розбору. Ще один очевидець розповів, що вогонь був відкритий в той момент, коли на екрані також йшла стрілянина. Через це глядачі не відразу змогли зрозуміти, що відбувається.

Зловмисник був затриманий. У нього були вилучені дробовик і пістолет (за відомостями CNN, які наводить Agence France-Presse, пістолетів було два). Зброю було також знайдено в його автомобілі. Крім протигаза на ньому був також куленепробивний жилет. За словами Оутса, відомості, що надійшли раніше про наявність у стрілка спільника, не підтвердилися.

Тим часом в ефірі 9News повідомили, що затриманий заявив про мінування власної квартири. В результаті поліція провела евакуацію в районі на півночі Аврори. Також евакуйований і розважальний центр, де розташований кінотеатр. Зараз там працюють сапери.

Зараз ви читаєте новину «Бійня на прем'єрі "Бетмена": злочинець убив 14 осіб, поранив близько 50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути