понеділок, 14 листопада 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Бериславський район Херсонщини повністю звільнений від окупантів, але там все заміновано ‒ глава РВА

Бериславський район Херсонщини повністю звільнений від окупантів, але там все заміновано ‒ глава РВА
У Бериславському районі ворог залишив багато руйнувань. Фото: i-ua.tv

Бериславський район Херсонщини нині повністю звільнений від російських загарбників. Там у всіх 11 громадах вже піднято українські прапори.

Водночас жителів попереджають про небезпеку ‒ перед тим, як втекти, росіяни замінували майже всі об'єкти критичної інфраструктури, лісосмуги, а також деякі житлові будинки та медичні заклади. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, передає Gazeta.ua.

У районі зараз тривають стабілізаційні заходи.

"Кількість населення сьогодні на території району становить 35 тисяч. До моменту повномасштабного вторгнення РФ було 96 тисяч осіб", ‒ розповів Літвінов.

Окрім того, росіяни продовжують обстрілювати населені пункти району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Херсона: аналітики США назвали причину успіху ЗСУ

"Ворог при відході замінував практично все ‒ об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, медичні заклади та заклади освіти, лісосмуги. У місті Берислав російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач, зруйновано майже 1,5 кілометра опор та ліній. Тому місто залишається без електроспоживання, також відсутнє газо- та водопостачання. Крім того, в місті Берислав 11 водонапірних свердловин, є інформація, що деякі з них заміновані", ‒ сказав Літвінов.

За його словами, як тільки дозволить ситуація з розмінуванням, мешканцям району одразу доставлять гуманітарну допомогу. Нині в Бериславському районі не вистачає продуктів, засобів гігієни, медикаментів, пігулок для знезараження питної води.

Водночас більшість мешканців деокупованого району не хочуть покидати свої домівки.

"На жаль, дуже мало людей зараз виявляють бажання евакуйовуватися. Але все ж я продовжую рекомендувати, оскільки зима буде дуже складною і тільки виїзд в безпечніший регіон дасть можливість уберегти себе та своїх рідних", ‒ наголосив Літвінов.

Українські військові підняли національний прапор у селі Музиківка Херсонського району. Про це повідомила 59-та окрема мотопіхотна бригада ім. Якова Гандзюка у Facebook.

Російські загарбники дуже швидко тікали від ЗСУ з правого берега Херсонщини. Але вони все ж зазнали там суттєвих втрат. Чимало окупантів поповнили обмінний фонд для українських військ. Втім, кількість знищених та взятих в полон росіян поки що назвати важко. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Бериславський район Херсонщини повністю звільнений від окупантів, але там все заміновано ‒ глава РВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути