вівторок, 27 березня 2012 09:16

Батько "тулузького терориста" судитиметься з Францією

Батько "тулузького терориста" судитиметься з Францією
Мохаммед Міра називав себе послідовником "Аль-Каїди". Фото: lenta.ru

Мохаммед Беналел Міра, батько терориста Мохаммеда Міра, який вчинила серію вбивств в околицях Тулузи, заявив про намір подати судовий позов проти французького уряду. Про це 27 березня повідомляє Agence France-Presse.

На думку Міра-старшого, французька влада не повинна була допустити, щоб його син загинув під час штурму.

"Франція - велика країна, і у неї були всі можливості зберегти моєму синові життя. Наприклад, вони могли приспати його газом і заарештувати", - заявив батько терориста, додавши, що спецназ просто "віддав перевагу вбити" його сина.

Міра-старший також пообіцяв, що найме кращих адвокатів і буде "працювати до кінця своїх днів", щоб оплатити їхні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французи не можуть ніяк знешкодити озброєного терориста

Мохаммед Міра, що називав себе послідовником "Аль-Каїди", взяв на себе відповідальність за серію вбивств, що відбулися в Тулузі і її околицях на початку березня. У числі жертв терориста були троє військовослужбовців, а також викладач єврейської школи і троє її учнів. Свої дії Міра називав помстою за вбивства палестинських дітей Ізраїлем і за участь французьких військ в афганській кампанії.

Поліція почала безпосередню операцію по затриманню Мохаммеда Міра рано вранці 21 березня, через два дні після вбивств в єврейській школі. Спецназівці оточили будинок, в якому сховався терорист, і впродовж доби намагалися вмовити його здатися. Міра щонайменше двічі обіцяв задовольнити їхнє прохання, проте згодом змінював рішення.

Вдень 22 березня, після того як зв'язок з терористом був утрачений, спецназ почав штурм будівлі. Як повідомлялося, Міра вчинив збройний опір і був ліквідований, коли намагався залишити будинок через вікно у ванній. З моменту початку облоги будівлі до того часу минуло близько 32 годин.

Зараз ви читаєте новину «Батько "тулузького терориста" судитиметься з Францією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути