субота, 27 жовтня 2018 14:30

"Батьківські комітети перетворилися на колекторські контори" - експерт про скандал у харківській школі

"Батьківські комітети перетворилися на колекторські контори" - експерт про скандал у харківській  школі
У 6-Б класі Харківської ЗОШ №151 виник скандал. Голова батьківського комітету та класний керівник влаштували дітям сюрприз на честь початку канікул. Замовили торт і сік. Роздали всім, окрім однієї учениці класу. Пояснили — її батьки не здали гроші на солодощі. Фото - Facebook

Школа зобов'язана не допустити дискримінації дітей за жодної ситуації, це прописано в законодавстві, каже кореспондентові Gazeta.ua співголова громадської організації "Батьки SOS" Олена Бондаренко, 44 роки.

Їхня організація надала розголосу скандалу, який виник у 6-Б класі Харківської загальноосвітньої школи №151. Там голова батьківського комітету Наталія Толяренко та класний керівник Наталія Комір влаштували дітям сюрприз на честь початку канікул 19 жовтня. Замовили торт і сік. Після екскурсії до банку пригощали дітей у класі. Торт роздали всім, окрім однієї учениці класу Діани Андронової . Пояснили — її батьки не здали гроші на солодощі.

"Якщо батьки і школа дозволяє їсти дітям випічку незрозумілого походження без відповідних сертифікатів - не повинно бути ніяких обмежень. Якщо торт збиралися комусь давати, комусь ні – мали зробити це за межами навчального закладу. Батьківські комітети не мають права встановлювати додаткові платні послуги в класі. Така ситуація не лише в цій школі. Батьки не можуть купити оксфордський підручник, чи дати гроші на похід у театр – це той самий шматочок торта", - додає Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі ці прекрасні ніштячки повинні зникнути зі школи" - Отар Довженко

Освіта у нас безкоштовна і обов'язкова для всіх, за словами експерта. Тому батьки не повинні здавати якісь гроші у фонди. Батьки можуть допомогти школі за власним бажанням, перерахувавши гроші на спецрахунок школи. Батьківські комітети не мають права вимагати гроші.

"Батьківські комітети перетворилися на колекторські контори для вибивання грошей. Про цю традицію потрібно забути і пожити деякий час них. У тому вигляді, в якому вони є зараз – категорично не потрібні", - підсумувала Бондаренко.

"Батьки SOS написали Діані Андроновій листівку із побажаннями. А також передали торт. Зробили це, щоб підтримати дівчинку.

Після розголосу в школі терміново скликали збори за участю обласного департаменту освіти. Учителя усунули від класного керівництва. Вона одразу пішла у відпустку. Директору навчального закладу оголосили догану. Батьківський комітет класу розпустили. У школі заборонили проводити заходи за рахунок батьківських коштів.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківські комітети перетворилися на колекторські контори" - експерт про скандал у харківській школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути